Compte arrere per a un Anunci de Morella 2023 amb novetats

Aquest cap de setmana, Morella s’inunda de tradició i confeti amb aquesta singular festa que se celebra cada sis anys

Compte arrere per a un Anunci de Morella 2023 amb novetats

Morella celebra aquest cap de setmana la seua festa més singular: l’Anunci 2023. Una tradició única que se celebra cada sis anys, un abans de cada Sexenni, i que tindrà el pregó i la desfilada de disfresses i carrosses com a actes més destacats, amb novetats en la seua programació.

L’Anunci del Sexenni de Morella 2023 ja té a tota la ciutat immersa en la seua preparació, amb més de 1.500 persones participant en els actes i uns 30.000 visitants en els seus tres dies de festa. Aquesta és precisament una de les seues novetats, ja que el divendres ja arrancarà el programa d’actes.

En concret, el divendres serà la pujada de les carrosses i no el dissabte al matí; el pregó passa al dissabte, quan també se celebraran els actes institucionals i eclesiàstics; i el diumenge, dia de la desfilada de les carrosses, els participants ixen des de la plaça Colón fins a la de Sant Miquel.

D’aquesta manera, al llarg de tot el cap de setmana Morella viurà amb intensitat aquesta festa que avisarà de l’entrada de Morella a l’any sexennal. Fins a 50 tones de paper i desenes de carrosses artesanals congregaran a tots els veïns i veïnes i a visitants de tota la Comunitat Valenciana i regions pròximes a viure aquest moment.

Tant l’Anunci com el Sexenni han sigut declarades Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural d’Espanya, Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial.

Programa d’actes

La festa de l’Anunci comença el divendres quan, a partir de les 16.00 hores, les carrosses començaran a entrar a la ciutat i se situaran en els diferents espais on quedaran exposades fins a la desfilada del diumenge, a l’entorn de la Basílica Arxiprestal, el carrer Hospital i el Pla dels Estudis.

El dissabte 26 serà el pregó, l’acte principal de l’anunci del 55 Sexenni. A les 09.00 hores serà la diana a càrrec dels Gaiaters, amb la pujada de la vila al costat de l’Associació Musical Mestre Candel (AMMC), a les 09.30 hores, des de l’Ajuntament de Morella fins a la Basílica Arxiprestal, on se celebrarà la Santa Missa i l’acte d’agraïment als gremis del Sexenni.

A les 12.00 hores serà el pregó de l’Anunci del Sexenni de Morella 2023, que partirà des de la plaça de l’Ajuntament. Daniel Diago, acompanyat pels Gaiaters, cabuts, gegants, alets de la Mare de Déu de Vallivana, els creuats, el síndic amb la senyera de la ciutat, l’àliga, la carrossa amb els representants de Fidel, Forta i Prudent; Mar Garcia, Paula Gasulla i Júlia Segura i l’AMMC, partirà de la plaça de l’Ajuntament i recorrerà els carrers de la ciutat. El rosari de la Mare de Déu de Vallivana acomiadarà la jornada.

El diumenge 27 d’agost el confeti inundarà Morella amb l’acte més característic d’aquesta festa. A les 15.00 hores començarà la desfilada de disfresses des de la plaça Colón, mentre que a les 16.00 hores serà la desfilada de les cridaneres carrosses, amb milers de persones als carrers per a veure en directe la seua espectacular batalla de confeti.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari