La Diputació intensifica els tractaments contra els mosquits enfront de les fortes pluges registrades i les altes temperatures

La Diputació intensifica els tractaments contra els mosquits enfront de les fortes pluges registrades i les altes temperatures
22/06/2020 -

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha manifestat hui a Vinaròs que la Diputació de Castelló continua fent costat a tots els ajuntaments de la província en matèria de lluita contra els mosquits mitjançant la realització de labors de vigilància en les zones urbanes i l’aplicació de tractaments en les àrees no urbanes del medi natural. Durant la seua compareixença conjunta amb l’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que en el present exercici s’estan intensificant els treballs «perquè ha plogut molt més que qualsevol altre any que puguem recordar, i l’aigua estancada i les altes temperatures componen la combinació perfecta per a la proliferació de mosquits». També ha fet referència al fet que aquesta és una matèria «en la qual tots hem d’anar de la mà per a intentar donar solució a un problema que no és específic d’un poble concret, sinó que ens afecta a tots perquè els mosquits no saben de fronteres».

Sobre els treballs de vigilància ha assenyalat que són la base dels informes tècnics que periòdicament es remeten als ajuntaments detallant les zones urbanes en les quals les seues empreses contractades han d’actuar.

María Jiménez s’ha desplaçat fins a Vinaròs amb motiu del primer tractament realitzat en zones no urbanes del seu terme municipal, després de la recent adhesió d’aquest ajuntament al Pla Provincial Contra els Mosquits. Sobre aquest tema, l’alcalde Guillem Alsina ha explicat que els tractaments de la Diputació serviran de reforç als quals practica l’empresa que té contractada l’ajuntament en les zones urbanes del terme.

La diputada ha insistit que «des de la Diputació es treballa intensament per a pal·liar les molèsties generades per la proliferació d’aquests insectes» i ha afegit que «estem a la disposició de tots els municipis per a prestar-los tota l’ajuda que siga a les nostres mans».

TRACTAMENT EXPERIMENTAL

María Jiménez ha anunciat que la direcció tècnica del Pla Provincial Contra els Mosquits està realitzant proves a Peníscola amb el tractament granulat, una nova manera de combatre la plaga que si ofereix resultats satisfactoris s’extrapolarà al conjunt de la província. L’insecticida granulat de lent alliberament tarda a dissoldre’s i els seus efectes es mantenen durant més dies en les zones d’aigua estancada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari