La Generalitat ofereix 500 euros al mes durant un any a joves que preparen oposicions

Es tracta de la segona convocatòria del Programa 500 destinada a menors de 30 anys que opten a preparar oposicions del grup A

arxiu

La Generalitat ofereix 500 euros al mes durant un any a joves que preparen oposicions

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dilluns 14 de setembre la segona convocatòria d‘ajudes de 500 euros per a joves que es preparen les oposicions d’alguns dels cossos i escales del Grup A de la Generalitat Valenciana.

Es tracta de beques emmarcades en el Programa 500 de 500 euros al mes durant un any perquè 100 joves de fins a 30 anys puguen preparar les oposicions als càrrecs de l’administració pública. Per a això, han de tindre una llicenciatura universitària i tindre una nota mínima mitjana de 7 en el seu expedient acadèmic, segons les bases d’aquesta segona convocatòria.

Tal com ha informat la Generalitat, en la primera convocatòria es va concedir aquesta beca a 75 joves que optaven a presentar-se a les places d’Ocupació Pública (OPE) dels anys 2017, 2018 i 2019.

En la convocatòria de 2020 s’ha augmentat l’edat límit de les possibles persones beneficiàries fins als 30 anys inclusivament i s’ha reduït la càrrega burocràtica, perquè l’any passat s’exigia que cada aspirant acreditara documentalment que es preparava l’oposició en una acadèmia o amb una persona reconeguda per a aquesta tasca per l’Institut Valencià d’Administració Pública, mentre que en la convocatòria actual no és necessària tal acreditació.

A més, s’ha simplificat el càlcul de la puntuació dels expedients acadèmics i s’ha suprimit l’obligatorietat de presentar-se a la primera prova selectiva d’accés a l’ocupació pública immediatament posterior a la convocatòria de les ajudes.

L’objectiu del Programa 500 és “afavorir que l’Administració valenciana reclute joves qualificats per a injectar saba nova en la Generalitat, les plantilles de la qual estan envellides”, segons responsables de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. De fet, més del 60% del personal té més de 50 anys, només el 15% està per davall dels 42 i a penes el 0,36% té menys de 30 anys.

A més, durant la passada legislatura es van jubilar 1.277 persones i la previsió indica que, en els pròxims quatre anys, es retiraran altres 2.186 empleats i empleades.

Els interessats i interessades a rebre aquesta ajuda poden inscriure’s a partir del dimarts per via telemàtica en la pàgina web fins dilluns que ve, 28 de setembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari