Els ajuntaments ja compten amb el full de ruta per a la campanya contra mosquits

La diputada María Jiménez ha mantingut una reunió amb alcaldes i alcaldesses per a explicar la programació del Pla provincial contra els mosquits

Els ajuntaments ja compten amb el full de ruta per a la campanya contra mosquits
16/03/2021 -

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha mantingut una reunió amb alcaldesses i alcaldes de la província de Castelló per a abordar la programació que seguirà la Diputació en els pròxims mesos en matèria de lluita contra els mosquits. Es tracta d’una trobada en la qual també han participat el biòleg catedràtic de la Universitat de València i director tècnic del contracte del ‘Pla provincial contra els mosquits‘, Ricardo Jiménez, i el nou biòleg de la Diputació, Blai Peñarroya, que serà l’encarregat de realitzar la intermediació entre els ajuntaments i l’empresa adjudicatària. El pla es manté actiu els dotze mesos de l’any i té una dotació pressupostària de 960.000 euros.

Segons María Jiménez, “el de hui ha sigut la primera de les tres trobades que està previst desenvolupar durant la temporada”. En ella s’ha fet balanç de les actuacions de 2020 i de les accions previstes per als moments àlgids de 2021 “perquè volem mantenir informades i escoltar les alcaldesses i alcaldes, que són els qui han d’afrontar en primera línia la situació”. És una iniciativa que ja es va iniciar l’any passat, encara que no amb la continuïtat desitjada a causa de la irrupció de la pandèmia. D’aquesta manera, “també donem resposta a u dels suggeriments dels mateixos edils, que en diferents ocasions ens han fet arribar la necessitat de superar la falta de fluïdesa que existia en èpoques anteriors en la relació de la Diputació amb els ajuntaments”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que “com no podria ser d’una altra manera, estem sempre a la disposició dels ajuntaments per a ajudar-los en tot allò que puguen necessitar”.

Pla actiu tot l’any

Segons ha transmés el seu director tècnic, el ‘Pla provincial contra els mosquits’ roman actiu tot l’any, en el seu doble vessant de realització de controls i inspeccions en zones urbanes i d’activació de tractaments en el medi natural. Una vegada redactats els informes periòdics que analitzen la situació existent en cada terme municipal, la Diputació els trasllada als ajuntaments perquè les seues empreses contractades sàpien quan i on actuar. Per part seua, l’empresa contractada per la Diputació és la que s’encarrega de realitzar els tractaments en el medi natural, fonamentalment en zones inundades i de marjal. Ricardo Jiménez ha incidit en què el tractament més eficaç és el terrestre i localitzat.

La diputada de Medi Natural ha destacat la “constant preocupació de la Diputació per la millora del programa de lluita contra la plaga de mosquits, com posa de manifest la introducció en 2020 del tractament granulat i la incorporació de nous equips tècnics per a actuar en zones de marjal i inundades, com un vehicle amfibi i un camió nebulitzador amb capacitat per a llançar producte a distància”.

Al final de la reunió, María Jiménez ha mostrat la seua decepció per la no participació en la mateixa d’alcaldesses i alcaldes d’alguns dels municipis més afectats per la proliferació de mosquits durant l’estiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari