Actualització de dades a la Residència El Collet i al Centre Geriàtric a Benicarló

Els residents positius per covid19 a la Residència El Collet són 17, dels quals dos estan ingressats a l’Hospital i la resta tenen simptomatologia lleu

Actualització de dades a la Residència El Collet i al Centre Geriàtric a Benicarló
30/11/2020 -

La presidenta de l’Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), Gemma Cerdá, ha confirmat que «a data d’avui dilluns, 30 de novembre, a la Residència El Collet hi ha 17 persones residents positives per covid19, de les quals dos estan ingressades a l’hospital i les 15 restants es troben al centre amb simptomatologia lleu». A més, hi ha nou baixes de personal treballador, de les quals 6 ja han estat substituïdes i la resta estan en procés de tramitació.

Gemma Cerdá ha assenyalat que «les famílies estan informades en tot moment de la situació, tant per part de la direcció del Centre com per part del personal tècnic» i ha constatat que «jo mateixa em comunico amb els representants dels familiars cada vegada que hi ha novetats». Cerdá també ha explicat que «s’estan realitzat vídeo trucades per tal de mantindre el major contacte possible entre els residents i les seues famílies».

D’altra banda, la presidenta ha confirmat que «és la farmàcia de l’Hospital de Vinaròs qui, prèvia demanda de la Residència, subministra els EPIS que es necessiten per a cadascuna de les zones en què està dividit el centre». «Treballem conjuntament amb Sanitat i Salut Pública —ha subratllat Gemma Cerdá— a través dels serveis d’epidemiologia i de medicina preventiva amb la finalitat de donar la millor resposta possible a la situació en la que ens trobem».

Demà dimarts, seguint les instruccions de Salut Pública, és realitzarà un nou cribratge a tot el personal, tan residents com treballadors. «Una vegada tinguem els resultats —ha dit la presidenta— informarem, com sempre, en primer lloc a les famílies i a continuació a la resta de la ciutadania».

Pel que fa al Centre Geriàtric, Cerdá ha informat que «ara mateix queden vuit residents positius per covid19, dos d’ells estan ingressats a l’hospital i sis al centre, a falta de realitzar-los la PCR que ens indique si ja han resolt la malaltia i poden integrar-se al funcionament ordinari del centre».

La presidenta ha confirmat que «ara mateix només tenim dos treballadors positius» i ha constatat que «el centre compta amb els recursos suficients per atendre la situació».

Durant aquesta setmana també està previst realitzar un nou cribratge a tot els residents i personal del centre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari