El Mucbe de Benicarló obri les portes coincidint amb el Dia Mundial dels Museus

El Mucbe de Benicarló obri les portes coincidint amb el Dia Mundial dels Museus
18/05/2020 -

Avui dilluns 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, el Museu de la Ciutat de Benicarló (Mucbe) ha tornat a obrir les portes. Han estat més de dos mesos de tancament forçats per les circumstàncies excepcionals que vivim i que han obligat a tots els equipaments culturals a fer una aturada en el camí.

«Des que vam entrar en la Fase 1 de desescalada —ha dit el regidor de Cultura, Pedro Manchón— hem estat treballant per tal de complir tots els requisits i recomanacions de les autoritats sanitàries i poder obrir amb totes les garanties de seguretat». «Obrir tal dia com avui —ha remarcat Manchón— és per a nosaltres un orgull i, a pesar de les circumstàncies, intentarem recuperar l’activitat del museu en la mesura de les possibilitats».

La reobertura del Mucbe s’ha fet amb unes condicions d’higiene i seguretat molt estrictes per tal de minimitzar els riscos de contagi de la Covid19. Unes condicions que afecten tant als visitants com al personal treballador del centre i que inclouen, entre d’altres, la limitació de l’aforament al 30% en totes les sales del museu, de forma que en tot l’edifici no es podran concentrar més de 80 persones simultàniament.

Paral·lelament, l’ús de l’ascensor quedarà restringit a les persones amb mobilitat reduïda i els lavabos seran d’ús exclusiu per al personal treballador, que haurà de fer servir obligatòriament mascareta. També les tasques de neteja s’incrementaran i s’ha instal·lat una pantalla protectora de metacrilat al mostrador principal.

El regidor ha reconegut que «de moment no podrem complir el programa d’exposicions tal i com l’havíem planificat» però ha assegurat que «adaptarem el calendari a aquesta nova situació i intentarem traslladar les inauguracions a finals d’any, sempre que les circumstàncies ho permeten».

Ara mateix, al Mucbe es poden visitar les exposicions «Ceramistes contemporanis castellonencs», «Finlàndia crea» i l’exposició permanent de l’obra de Fernando Peiró Coronado.

Per tal de garantir la desinfecció diària, l’horari s’ha reduït i serà de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari