Avancen les obres d'adequació de la futura seu de la Biblioteca Manel Garcia Grau

Avancen les obres d'adequació de la futura seu de la Biblioteca Manel Garcia Grau
02/03/2020 -

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha visitat aquest matí les obres d’adequació de la nova Biblioteca Manel Garcia Grau, que s’ubicarà a la planta baixa de l’antic centre de salut. L’actuació està previst que acabe a finals d’any, i està emmarcada dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI), cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Miralles s’ha mostrat satisfeta per l’inici de les actuacions i ha declarat que «la nova biblioteca serà un espai cultural de primera magnitud que serà referència a tota la comarca, que triplicarà les instal·lacions actuals de la Biblioteca Municipal Manel Garcia Grau, amb 900 metres quadrats d’espai cultural». «Esperem que a finals d’any l’espai estiga acabat, a falta de dotar-lo de mobiliari», ha manifestat l’alcaldessa.

Jaume Ibáñez i Fernando Arnau, els arquitectes encarregats del projecte, han explicat que els treballs han començat amb l’enderrocament dels barandats interiors que tenia l’edifici i amb la reconstrucció de la façana, i continuaran amb la instal·lació dels elements de fusteria i els aïllaments exteriors, per tal d’aconseguir una millor eficiència energètica de l’edifici. També han desvetllat que la nova instal·lació comptarà amb molts elements envidrats que dotaran la biblioteca de molta lluminositat.

Els arquitectes han remarcat que l’obra s’està duent a terme d’una manera molt sostenible, amb la màxima reutilització possible de materials. En aquest sentit, han detallat que les runes que s’estan extraent dels enderrocs interiors, es trituraran i s’utilitzaran per a crear els paviments exteriors.

Una vegada acabada, la biblioteca inclourà un espai exterior anomenat «Biblioteca a l’aire lliure» dotat amb tres zones amb diferent mobiliari habilitades per a la lectura: «El sostre del pensament», «L’Arbre del saber» i «El bosc dels llibres». A més, la biblioteca comptarà amb una sala infantil amb canviador i espai dedicat a la lactància, una sala juvenil amb espai per a activitats de grups i una zona de consultes amb espai de treball amb ordinadors propis o de la biblioteca.

A més, també comptarà amb una sala d’estudi, una sala general de lectura, una sala d’arxiu, una àrea de lectura de premsa, una zona de treball en grup i una d’oci i descans, amb màquines de menjar i de beguda. Adjunt a l’edifici principal s’ubicarà una sala cultural de 93 metres quadrats, destinada a tot tipus d’activitats culturals: presentacions, xarrades, conferències, taules redones, etc.

Les actuacions s’executen en dos parts diferenciades: la primera inclou l’adequació de les instal·lacions, amb un cost de 757.578,59 euros (IVA inclòs), mentre que la segona, que comprèn les obres del jardí i la instal·lació del mobiliari urbà exterior, té un cost de 43.579,13 (IVA inclòs). En total, la inversió suma 801.157,72 euros (IVA inclòs).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari