Avancen els tràmits per a constituir el Consell de la Infància i l'Adolescència a Benicarló

La regidora Gemma Cerdà i els futurs membres del Consell reflexionen sobre el Reglament que regularà la seua participació en les polítiques municipals

Avancen els tràmits per a constituir el Consell de la Infància i l'Adolescència a Benicarló
01/03/2021 -

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà, s’ha reunit amb els representants dels xiquets i xiquetes de Benicarló escollits per a formar part del Consell de la Infància i l’Adolescència per tal de debatre sobre el Reglament que ha de regir el funcionament del Consell.

Durant la reunió, s’ha reflexionat sobre el procés de selecció democràtica dels membres del Consell i la seua durada, que és de dos anys, amb opció a dos més. També s’han compartit diversos punts de vista i s’ha explicat el procés que s’ha de seguir per a aprovar el Reglament i el Pla Municipal d’Infància i Adolescència, així com les funcions que desenvoluparan els seus membres i les possibilitats que tindran d’influir en les polítiques municipals.

La regidora s’ha mostrat molt satisfeta i ha ressaltat que «la trobada ha sigut molt interessant perquè les xiquetes, xiquets i adolescents han pogut preguntar i resoldre dubtes de cadascun dels apartats que conformen el Reglament».

El Pla Municipal d’Infància i Adolescència pretén ser un instrument que propicie la presència de la infància i adolescència en la política municipal i que promoga la seua participació en el municipi. Tindrà un caràcter transversal, atés que vol incidir en diferents àmbits de les polítiques municipals: educació, oci, cultura, esports, medi ambient, família, sanitat i noves tecnologies.

La previsió és que, tant el Pla com el Reglament del Consell Municipal d’Infància i Adolescència, es puguen aprovar en el proper Ple del mes de març, de manera que, superat el termini d’un mes d’exposició pública, puguen estar definitivament aprovats al mes de maig. Una vegada aprovat el Reglament, ja podrà constituir-se el Consell Municipal d’Infància i Adolescència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari