Serveis Socials de Benicarló atén quasi 800 telefonades i reparteix 9.000 euros en vals d'alimentació

El Servei d’Ajuda a Domicili ha augmentat el servei en un 60% i s’han fet 284 telefonades de seguiment a persones que tenen actiu el servei de teleajuda de la Diputació. El Servei d’Ajuda a Domicili ha incrementat la plantilla en un 60%.

Serveis Socials de Benicarló atén quasi 800 telefonades i reparteix 9.000 euros en vals d'alimentació
24/04/2020 -

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha comparegut avui davant dels mitjans de comunicació per fer balanç dels 40 dies de confinament i fer una valoració de les mesures que des de l’equip de govern s’han activat per tal de pal·liar els efectes de la crisi econòmica i social provocada pel coronavirus.

El treball del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Benicarló ha centrat bona part de la intervenció de l’alcaldessa per ser un dels que més volum de treball ha assumit des de la declaració de l’estat d’alarma. En aquest sentit, Xaro Miralles ha informat que les demandes de la ciutadania han anat en augment a mesura que han anat passant els dies de confinament i que des del passat 20 de març s’han atés 779 trucades de persones sol·licitant prestacions econòmiques o d’aliments i ajuda a persones majors.

«El benestar de les persones ha centrat des del primer moment la nostra preocupació i per això hem posat tots els esforços en atendre les necessitats de totes les persones que han acudit als Serveis Socials», ha assegurat l’alcaldessa. En aquest sentit, Xaro Miralles ha volgut mostrar públicament el seu agraïment a tots el personal que treballa en els Serveis Socials de Base «per la qualitat humana i professional que han demostrat des del primer dia».

Segons ha explicat l’alcaldessa, des de l’inici de la crisi s’han repartit vals d’alimentació per import de 9.000 euros i s’han obert 300 expedients de peticions d’ajuda. D’aquests expedients, 151 ja s’han resolt (la majoria de manera favorable) mentre que la resta estan a l’espera de rebre la documentació preceptiva per valorar la necessitat. «Així i tot —ha dit Xaro Miralles—hem accelerat els tràmits al màxim i els tècnics fan control telefònic amb totes les persones que sol·liciten ajuda».

Pel que fa al Servei d’Ajuda a Domicili (SAD), la plantilla s’ha incrementat en un 60% i ara mateix compta amb 6 auxiliars d’ajuda a domicili a jornada completa. A més, es fa seguiment telefònic a les persones que tenen actiu el servei de teleajuda de la Diputació.

En l’àmbit dels menors, hi ha dos tècnics a disposició del programa d’emergència social per tal d’agilitar les prestacions i s’han obert 20 expedients relacionats amb temes d’orientació, assessorament i situacions de risc. Paral·lelament, s’ha establert un canal de comunicació amb els centres escolars per tal de coordinar actuacions.

També el suport emocional ha estat una de les prioritats dels Serveis Socials de Base. El telèfon directe que s’ha posat en marxa està atenent ara mateix 12 casos de persones que necessiten suport emocional o orientació familiar.

Finalment, s’ha establert un canal de col·laboració amb les entitats socials Caritas i Creu Roja per tal de coordinar casos i rendibilitzar els recursos municipals.

Agraïments i comportament «exemplar»

L’alcaldessa ha aprofitat aquesta primera roda de premsa pública des del decret de l’estat d’alarma per agrair el treball de tots els departaments municipals, especialment aquells que s’han vist més afectats per la «situació excepcional que estem vivint, com Serveis Socials, Policia Local, Brigada d’Obres i Serveis, Serveis Informàtics, Secretaria, Intervenció o Recursos Humans», ha dit.

Xaro Miralles ha volgut tindre un record especial per a tot el personal que treballa a les residències de gestió municipal, el Centre Geriàtric, la Residència Sant Francesc i la Residència El Collet, i també la residència privada Savia. «Penso que s’està treballant molt bé i que estem anant pel bon camí», ha assenyalat.

Finalment, ha agraït també la presència de l’exèrcit durant els controls de les mesures de confinament i ha lloat a la ciutadania de Benicarló pel seu «comportament exemplar, el seu civisme i la seua responsabilitat» des del principi. «Hem sigut exemple per a molta gent en aquests dies tan durs que estem vivint», ha destacat.

L’alcaldessa ha finalitzat la seua intervenció remarcant que «el principal objectiu ara és sortir de la crisi sanitària i després, superat el perill, ens centrarem en la crisi econòmica». «Una crisi –ha subratllat– que serà molt dura però que des de l’Ajuntament intentarem pal·liar estant al costat de tots els nostres veïns i veïnes».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari