Benicarló destinarà els 100.000 euros dels pressupostos participatius a 13 projectes

Benicarló destinarà els 100.000 euros dels pressupostos participatius a 13 projectes
20/07/2022 -

L’Ajuntament de Benicarló executarà un total de 13 projectes a través dels pressupostos participatius de 2022. Aquest ha estat el resultat del procés de votació que s’ha dut a terme durant el mes de juny i primers de juliol i que ha comptat amb la participació de 187 persones.

D’entre les propostes guanyadores, hi ha un projecte en l’àmbit de la mobilitat, un altre relacionat amb els serveis socials, un d’esports, un d’agricultura, un de cultura, quatre de medi ambient i quatre de millora d’intervenció en l’espai públic.

«Totes les propostes seleccionades —ha dit la regidora de Participació Ciutadana, Filo Agut— es troben perfectament alineades amb l’acció del govern municipal i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)». La regidora ha destacat el fet que «enguany hem recuperat la possibilitat que la ciutadania no organitzada també pogués participar en la fase de propostes sense haver de canalitzar les seues idees a través dels consells sectorials».

L’opció més votada, amb 67 vots i dotada amb 10.000 euros (IVA inclòs), ha sigut el projecte de millora del carril bici de l’avinguda del Papa Luna, seguida de la millora de la il·luminació en els passos de vianants (65 vots i un pressupost de 5.000€, IVA inclòs), i, en tercer lloc, la millora de les fonts públiques amb 59 vots i un pressupost de 6.906€ (IVA inclòs).

El projecte d’instal·lació de contenidors per a la recollida separada de piles i mòbils ha estat la quarta iniciativa més votada, amb 53 vots i 6.534€ de pressupost. El projecte Juga a la Plaça, basat en el condicionament de les places de Benicarló amb jocs infantils pintats a terra o les parets, és la cinquena actuació més votada, amb un suport de 52 vots i dotada amb 6.776 euros.

En l’àmbit del benestar social i la joventut, la confecció d’una programació actualitzada atractiva i adaptada per al públic juvenil (sortides, concerts, tallers, activitats amb caràcter inclusiu, etc.) representa la sisena proposta més votada, amb 51 vots i 4.500€ de pressupost.

La resta de projectes més votats són l’adequació d’un bany adaptat a l’Auditori Pedro Mercader, la millora del mobiliari urbà al passeig de Febrer Soriano, la millora de la zona d’oci del Barranquet, l’adquisició de dues unitats compostadores, la instal·lació d’una pèrgola a la plaça de Mossén Tomás, la millora del frontó del CEIP Marqués de Benicarló i l’adquisició de gàbies trampa per a porcs senglars.

Els 13 projectes, quatre més que en l’última edició, comptaran amb una dotació de 100.000 euros i començaran a executar-se durant el 2022.

Com en l’edició anterior, s’ha garantit la representativitat de projectes de tots els consells sectorials municipals (Consell de Benestar Social, Consell d’Esports, Consell de Desenvolupament Local, Consell Agrari, Consell de Cultura i Consell de la Infància i l’Adolescència).

Així, han estat sis els projectes que seleccionats en primera instància per a garantir la representativitat de tots els Consells sectorials, i a partir del setè projecte i fins al número tretze, el criteri de selecció de projectes ha sigut únicament el nombre de vots atorgat.

Votacions presencials i telemàtiques

Els 187 vots emesos durant el procés s’han recollit principalment a través del web Benicarló Participa (102 vots), tot i que les votacions presencials també han estat destacades (85 vots).

Per gènere, el vot femení ha estat el majoritari en tots els casos i s’ha registrat una taxa de participació del 76,47% de dones sobre el vot total de forma presencial i un 68,24% de dones que han exercit el vot en la web municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari