Benicarló aposta per unes Falles sostenibles i lliures de plàstics

Benicarló aposta per unes Falles sostenibles i lliures de plàstics
07/10/2021 -

La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, ha anunciat que el seu departament ha reeditat la campanya d’acció mediambiental que es va preparar per a les Falles de 2020 i que no es va poder dur a terme per la suspensió de les festes falleres.

Ara, un any i mig després, la Regidoria torna a apostar per unes Falles més respectuoses amb el medi ambient insistint en la necessitat d’augmentar el reciclatge, reduir el volum de residus generats i eliminar els plàstics d’un sol ús.

La regidora ha remarcat que «tradicionalment a les Falles es genera un gran volum de residus» i ha reconegut que «tot i que aquestes Falles el volum serà inferior, és important que les cinc comissions que tindran els casals oberts siguen conscients de la importància de reciclar i d’eliminar plàstics».

Per tal d’aconseguir-ho, l’Ajuntament ha repartit a les cinc comissions vaixelles compostables elaborades amb canya de sucre, panís o blat, per tal de substituir els plàstics d’un sol ús. Aquests elements compostables s’han de llançar al contenidor d’orgànic, i, com ha especificat Filo Agut «en menys de 100 dies es degraden, al contrari que els de plàstics, que tarden segles».

Pel que fa als gots de tub, l’Ajuntament s’adherirà a la iniciativa de la majoria de les Falles de fer servir gots reutilitzables i instal·larà aparells rentagots en cada casal.

La campanya està adreçada especialment a les comissions falleres, però també a la ciutadania en general. En aquest sentit, per tal que les persones llancen els residus al contenidor adequat, s’han elaborat uns cartells amb informació que indica a quin contenidor va cada residu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari