Benicarló avança en l'execució dels projectes de l'Estratègia DUSI

Benicarló avança en l'execució dels projectes de l'Estratègia DUSI
05/02/2020 -

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, juntament amb l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, i tècnics de l’Oficina de Fons Europeus es van reunir el passat divendres a Madrid amb el subdirector general de Cooperació Local del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, Agustín Díez, per a parlar sobre el futur de l’Estratègia DUSI que comparteixen els dos municipis.

Durant la reunió es va fer un repàs a l’estat actual d’execució dels projectes EDUSI, que el subdirector general va considerar com a positiva, atés que hi ha un important nombre d’operacions admeses per l’Organisme Intermedi de Gestió (OIG).

L’EDUSI suposarà una inversió total de 20 milions d’euros per a Benicarló i Vinaròs per part de la Unió Europea, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Cal destacar que la UE aporta 5 milions per a cada localitat i els ajuntaments 5 milions més. En total, 10 milions d’euros per a cada municipi que hauran d’estar executats abans del 31 de desembre del 2022.

L’alcaldessa ha destacat que «la reunió ens ha servit per a resoldre alguns dubtes relacionats amb les inversions i per a assegurar-nos una ampliació dels terminis, que esperem poder allargar fins a finals del 2023».

Sobre els projectes que s’inclouen en l’Estratègia, Xaro Miralles ha recordat que «a Benicarló ja tenim unes quantes inversions en marxa», en referència a la implantació de l’administració electrònica, la construcció de la nova Biblioteca Manel Garcia Grau (que acaba de començar), el projecte del Laboratori Social (en marxa), la rehabilitació de l’edifici que acollirà el Centre Cívic de Benicarló (actualment en obres), la reurbanització del carrer del Riu i adjacents (ja finalitzada) o la renovació de l’enllumenat públic (en fase d’adjudicació).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari