Benicarló bonificarà el 50% de l'IBI als immobles que incorporen autoconsum energètic

La bonificació és el màxim que permet la llei i es podrà aplicar per un període màxim de cinc anys

Benicarló bonificarà el 50% de l'IBI als immobles que incorporen autoconsum energètic
29/10/2021 -

El Ple de l’Ajuntament de Benicarló ha aprovat per unanimitat modificar l’ordenança reguladora de l’Impost de Béns Immobles (IBI) amb l’objectiu d’introduir beneficis fiscals per a promoure l’ús d’energies renovables al municipi de Benicarló.

La modificació, presentada a proposta de la Regidoria de Medi Ambient, es podrà aplicar a partir de 2022 i suposarà unes bonificacions del 50% (el màxim que permet la llei) per a aquells immobles en els quals s’hagen instal·lat sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol (instal·lació de plaques termosolars o plaques solars fotovoltaiques).

La bonificació, aplicable per un període màxim de cinc anys, estarà condicionada al fet que les edificacions no estiguen fora d’ordenació urbana ni situades en zones no legalitzades.

Les persones interessades hauran de sol·licitar la bonificació per registre electrònic de l’Ajuntament abans del 31 de desembre de cada any per a aplicar-se durant l’any següent.

No es concedirà la bonificació quan la instal·lació dels sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric siga obligatòria d’acord amb la normativa específica en la matèria.

Aquesta modificació, inicialment aprovada pel Ple, ha de superar ara un període de 30 dies (des de la publicació al BOP) durant el qual es podran presentar les reclamacions oportunes. Passat aquest període, la modificació s’aprovarà definitivament i entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de 2022.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari