'Benicarló, Ciutat de Valors' reivindica els drets de les persones i la integració social

Por tercer año, el Ayuntamiento de Benicarló aposta por los valores sociales y elabora una programación especial

'Benicarló, Ciutat de Valors' reivindica els drets de les persones i la integració social
14/11/2019 -

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, ha presentat la tercera edició de «Benicarló, Ciutat de Valors», la programació que engloba un conjunt d’actes reivindicatius i activitats formatives al voltant de quatre blocs, que coincideixen amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància i l’adolescència (20 de novembre), el Dia Internacional contra la Violència de Gènere (25 de novembre), el Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre), el Dia Internacional de la Tolerància (16 de novembre), dels Drets Humans (10 de desembre) i de les Persones Migrades (18 de desembre).

La programació, tal com ha dit la regidora, «és molt diversa, variada i per a diferents edats» i «suposa una aposta decidida per un Benicarló més solidari, més inclusiu i en el qual tota la ciutadania recordem i integrem els valors que es commemoren en cadascun dels dies internacionals».

En concret, la programació començarà aquest cap de setmana amb els actes commemoratius del Dia Internacional de la Infància i l’Adolescència. Diumenge 17 de novembre, s’ha programat una celebració a la plaça de Sant Bartomeu amb diverses activitats, com una cercavila, tallers, jocs i música, a més de la lectura del manifest institucional i la ja tradicional volta ciclista solidària a càrrec de Mans Unides.

Dimecres 20, el mateix Dia Internacional de la Infància i l’Adolescència, tindrà lloc la presentació de tots els xiquets i xiquetes que han sigut escollits per a formar part del primer Consell de la Infància i l’Adolescència de Benicarló. Finalment, dijous 21, se celebrarà l’habitual festa escolar amb l’alumnat de P5 de totes les escoles del municipi.

La programació continuarà amb la marxa exploratòria «Construïm carrers segurs» el 22 de novembre, amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, que és el 25 de novembre. Aquesta activitat, ha dit la regidora, «és una novetat en la programació i s’ha organitzat com a resposta a una de les preocupacions principals que van traslladar les usuàries al Punt Violeta instal·lat a les Festes Patronals, que és la inseguretat». A més, el mateix dia 25 es farà la lectura del manifest institucional. El seguit d’activitats també inclourà la projecció d’un documental, un espectacle de poesia il·lustrada, una conferència i un taller d’autodefensa feminista.

El mes de desembre començarà amb els actes relacionats amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que inclourà l’exposició «El monstre interior». El 3 de desembre de matí es farà la lectura del manifest institucional, i de vesprada s’inaugurarà l’exposició fotogràfica del 40 aniversari d’Afanias. Les activitats finalitzaran amb un taller de mobilitat i mobilització de persones dependents.

L’últim bloc d’activitats és amb motiu del Dia Internacional de la Tolerància (16 de novembre), dels Drets Humans (10 de desembre) i de les Persones Migrades (18 de desembre). Així, dilluns 18 de novembre es projectarà un vídeo anti-rumors i contra els prejudicis, en què han participat els municipis de Benicarló, Peníscola i Vinaròs. Les activitats es complementaran amb una exposició sobre el projecte municipal de cooperació internacional, la lectura d’un manifest institucional i una xarrada a càrrec d’una voluntària que forma part de l’equip de l’ONG Open Arms.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari