Benicarló escolta les opinions dels infants i adolescents a través d'un Pla Municipal

Benicarló escolta les opinions dels infants i adolescents a través d'un Pla Municipal
15/11/2019 -

Amb el Pla Municipal d’Infància i Adolescència es pretén escoltar de manera directa les opinions dels xiquets i xiquetes del municipi, amb l’objectiu de donar resposta a les seues necessitats. El Pla inclou la creació del Consell Municipal d’Infància i Adolescència, que es presentarà el pròxim dimecres 20 de novembre.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, junt a Marisa Calvet, directora de la consultora social Creas-IDS, desenvolupadora de la metodologia de treball del Pla, i Octavio Fernández, treballador social de l’Ajuntament, ha presentat el Pla Municipal d’Infància i Adolescència. Un Pla que permetrà escoltar les opinions de tots els xiquets i xiquetes, amb l’objectiu de millorar la qualitat dels recursos municipals i de donar resposta a les seues necessitats i impulsar noves accions.

Gemma Cerdá ha remarcat que «és important treballar els drets democràtics des de la infància, perquè invertir en infància és garantir drets». «Volem agrair la col·laboració de tots els centres educatius —ha ressaltat la regidora— i, sobretot, a totes aquelles persones candidates que s’han presentat com a representants del Consell».

Calvet ha detallat que la part metodològica del Pla l’han conformat tres parts: l’estudi, que ha consistit a avaluar l’estat actual de Benicarló en els àmbits que afectes els xiquets i les xiquetes; el procés participatiu, que recull opinions dels xiquets i xiquetes, i de les persones que treballen amb ells, que valoren l’estudi i proposen millores; i, per últim, la redacció del Pla.

Per la seua part, Fernández s’ha centrat a detallar el procés que s’ha seguit a l’hora de conformar el Consell Municipal d’Infància i Adolescència, un òrgan municipal de participació que està inclòs dins del Pla. El procés del Consell continuarà dimecres 20 de novembre, amb l’acte de presentació dels 25 membres escollits. L’òrgan estarà presidit per l’alcaldessa, Xaro Miralles, i, a més dels representants de l’alumnat també l’integraran regidors i representants dels grups polítics.

Cap de setmana d’activitats per als infants

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional dels Drets de la Infància i l’Adolescència, que se celebra el 20 de novembre, aquest cap de setmana s’han programat diversos actes a Benicarló que tindran com a protagonistes els xiquets i xiquetes.
Diumenge dia 17 a les 10.30 hi haurà cercavila amb les Feres Ferotges de l’Estel del Collet i la xaranga Els Desmadrats i a partir de les 11.00 hores, tallers, jocs i música. Més tard, a les 11.30 hores, es llegirà el Manifest pels Drets de la Infància i l’Adolescència i a les 12.15 hores arrancarà la XXIX Marxa Ciclista per la Solidaritat de Mans Unides. Tota la programació és gratuïta i tindrà lloc a la plaça de Sant Bartomeu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari