Benicarló fomenta la inserció sociolaboral de persones en exclusió social

La Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives està duent a terme la tasca a través del programa «Itineraris Integrats d’Inserció Laboral»

Benicarló fomenta la inserció sociolaboral de persones en exclusió social
30/12/2019 -

L’Ajuntament de Benicarló, a través de la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, està fomentant la inserció sociolaboral de les persones en situació o risc d’exclusió social amb el programa «Itineraris Integrats d’Inserció Laboral». Aquesta iniciativa té l’objectiu d‘ajudar les persones que vulguen integrar-se o reintegrar-se al mercat laboral i també d’assistir les que vulguen millorar professionalment.

El projecte es du a terme mitjançant la creació d’itineraris d’inserció sociolaboral, que permeten fer un seguiment complet i personalitzat de cadascuna de les persones que participen en el projecte. El treball comença per l’acollida i un diagnòstic sociolaboral individualitzat, a la fi d’establir el perfil d’ocupabilitat dels participants. Posteriorment es dissenya i desenvolupa l’itinerari individualitzat per a cada persona, on s’estableixen els objectius, la relació d’accions de promoció personal i de millora de l’ocupabilitat, i també els suports personalitzats necessaris.

Dins del programa s’acompanya les persones usuàries en el desenvolupament de les seues competències personals (comunicació, treball en equip, organització…), també es parla de les competències professionals (cerca d’interessos, definició de l’objectiu professional, coneixement del mercat laboral, eines de cerca d’ocupació…), i fins i tot es tracten aspectes relacionats amb l’actitud (interés, motivació o autoestima).

El programa està finançant per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i s’emmarca en el programa operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana. Està conduït i gestionat per professionals especialistes en l’àmbit de la integració i l’orientació laboral que formen part de l’equip de l’Àrea de Serveis Socials i Polítiques Inclusives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari