Benicarló prepara noves bonificacions fiscals per a incentivar l'activitat econòmica

Benicarló prepara noves bonificacions fiscals per a incentivar l'activitat econòmica
27/10/2020 -

La regidora de Comerç, Clara Cid, i el regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, han presentat avui el paquet de les noves mesures fiscals que l’equip de govern portarà al Ple ordinari d’aquest dijous per al seu debat, «amb l’objectiu —ha dit la regidora de Comerç— de contribuir a la recuperació econòmica de Benicarló i donar suport a les empreses davant la crisi més greu que ha patit la nostra societat des de fa dècades».

Les mesures, que se sumaran a les que ja es van aprovar al mes d’abril, preveuen en primer lloc la deducció de l’IBI a les empreses de Benicarló proporcionalment als llocs de treball que tinguen. Així, la bonificació serà del 10% per a empreses que tinguen de 3 a 5 llocs de treball (durant 3 anys); del 20% per a empreses que tinguen entre 6 i 9 llocs de treball (durant 3 anys); del 30% per a empreses que tinguen 10 llocs de treball (durant 5 anys); i a partir d’11 llocs de treball la bonificació anirà pujant un 1% fins al màxim legal del 95% de deducció.

La segona mesura serà la reducció del canon de les parades Mercat de Benicarló per al primer semestre 2021, juntament amb l’exempció de la taxa a les parades del Mercat del Dimecres de venda ambulant durant tot el 2021.

Paral·lelament, es proposarà la derogació de la bonificació per als vehicles de més de 25 anys i, a canvi, s’aplicarà una bonificació del 75% per als vehicles elèctrics i del 50% per als vehicles híbrids. Tot, durant els primers 4 anys de circulació.

Finalment, de la taxa del Mercat de Benicarló s’ha previst eliminar el cost del conserge, una decisió que la regidora de Comerç ha relacionat amb la necessitat que a partir de 2021 el Mercat comence a autogestionar-se. «Un Mercat autogestionat —ha explicat Clara Cid— podrà acollir-se a moltes subvencions a les quals ara mateix no pot accedir i, a més, podrà entrar dins del projecte de mercats excel·lents».

Clara Cid ha subratllat que «totes aquestes noves mesures fiscals se sumen a les que ja vam aprovar a l’abril d’exempció de la taxa d’ocupació de via pública fins a juliol de 2021, l’anul·lació del canon de les parades del Mercat durant el segon semestre de 2020, i a totes les accions que hem dut a terme fins ara de promoció del comerç local, de Benicarló com a destinació turística segura, de suport al sector cultural local, així com les aportacions al Pla d’ocupació de la Diputació, les ajudes econòmiques per a la promoció de les compres al comerç de proximitat o les ajudes a autònoms i micropimes».

El regidor de Promoció Econòmica ha afegit que «totes aquestes actuacions i iniciatives han suposat una inversió de més de 720.000 euros, que constitueixen una resposta sense precedents a Benicarló davant d’una situació de crisi». «Però a més —ha afegit Román Sánchez—, si ho sumem a tota la inversió que hem fet des del mes de març en Serveis Socials, en neteja i desinfecció de vies públiques i edificis municipals, en adquisició de material de protecció… Tot això suma 2,2 milions d’euros que hem destinat a pal·liar els efectes de la crisi sanitària a Benicarló».

Román Sánchez ha assenyalat que «aquesta serà una cursa de fons i farem tot el que siga necessari per a superar-la, sempre dins de la nostra realitat pressupostària i dins de les nostres competències». En aquest sentit, Sánchez ha anunciat que «d’aquí a finals d’any l’Ajuntament contractarà més de 50 persones a través de diferents programes d’ocupació, que suposaran una inversió de 400.000 euros, procedents majoritàriament de fons de la Generalitat».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari