Benicarló compta amb un nou espai verd de 3.000 metres quadrats

Benicarló compta amb un nou espai verd de 3.000 metres quadrats
11/06/2021 -

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del director territorial de Labora, José Vicente Andrés, de la regidora de Participació Ciutadana, Filo Agut, i del regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, ha visitat el nou espai verd que s’ha adequat al sector 7, ubicat a la zona sud de la ciutat.

L’espai, de 3.000 metres quadrats, és el resultat de la reconversió de dos solars municipals (corresponents a l’aprofitament urbanístic del sector 7) que, el 2019, fruit de les votacions dels pressupostos participatius, es va convertir en el projecte més votat per la ciutadania.

Després de mesos de treball, i amb una inversió de 48.000 euros, l’espai ja està obert per al gaudi de la ciutadania. En els treballs d’adequació ha col·laborat també l’alumnat del taller d’ocupació Et Formem, que s’ha ocupat de l’ornamentació floral de la zona i que a partir d’ara s’encarregarà del manteniment de la parcel·la.

«Habilitar una nova zona verda —ha explicat l’alcaldessa— significa també dotar la ciutat d’una nova zona d’esbarjo, especialment important en aquesta zona tan propera al CEIP Ángel Esteban». Xaro Miralles s’ha mostrat convençuda que «apostar per les zones verdes és apostar per una ciutat més verda i més amable» i ha fet una crida al civisme «per a poder mantindre en condicions els espais públics, que són de totes i tots», ha dit.

Per la seua banda, el director territorial de Labora ha remarcat que «a través de l’acció formativa [en referència al taller d’ocupació], aconseguim que les persones tinguen una segona oportunitat i demostrem que poden participar en la transformació d’una ciutat i en la posada en valor dels espais públics».

Ara mateix, tal i com ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, el projecte de parc verd està finalitzat, «a l’espera d’instal·lar mobiliari i il·luminació». Filo Agut ha recordat que «precisament dins dels pressupostos participatius de 2021 [que es troben en període de votació], tenim un projecte que és instal·lar faroles i col·locar banquets en aquest nou espai verd». «Si la ciutadania ho vota —ha conclòs la regidora—, podrem tindre el parc totalment acabat en breu».

Filo Agut ha recordat que «per a adequar aquest espai hem integrat part de la vegetació existent, s’han plantat nous arbres i s’ha instal·lat un sistema de reg combinat automatitzat i centralitzat que permet programar el reg en funció de l’estació de l’any» i ha insistit en la necessitat de «complir la normativa i mantindre el parc en condicions per a poder gaudir d’aquest nou espai verd i amable».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari