Benicarló reivindica al Govern la recuperació del projecte de canalització de la rambla d'Alcalà

Benicarló reivindica al Govern la recuperació del projecte de canalització de la rambla d'Alcalà
01/10/2021 -

El Ple ordinari del mes de setembre ha aprovat per unanimitat instar al govern espanyol a recuperar en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat l’obra de drenatge integral de la rambla d’Alcalà fins a la seua desembocadura a Benicarló.

L’acord, aprovat en forma de moció, recorda que el març de 2007, l’aleshores president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), Juan José Moragues, va presentar a Benicarló el projecte de canalització de la rambla i va anunciar que l’obra estaria executada en dos anys.

Aquelles obres optaven per una actuació «sense formigó i amable per al territori» que apostava per construir dics de defensa a la zona urbana de Santa Magdalena de Polpís i talussos naturalitzats a la zona de Benicarló, que millorarien la capacitat hidràulica. El projecte també preveia la construcció de dos ponts a la carretera Benicarló-Peníscola i a la Ratlla del Terme.

Dels 16,5 milions d’euros previstos, 10,5 euros s’invertirien a Benicarló i la resta a Santa Magdalena i Alcalà de Xivert, amb una durada prevista de 12 mesos.

«Però la realitat —ha dit l’alcaldessa— és que 14 anys després, el projecte no s’ha executat i la notícia més recent que tenim al respecte és que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic està treballant en un estudi de cost-benefici que determine la seua viabilitat».

«El que demanem —ha insistit Xaro Miralles— és que el Ministeri considere una prioritat la canalització de la rambla d’Alcalà per tal de donar una solució definitiva als constants problemes d’inundabilitat de la zona».

Efectivament, les crescudes de la rambla d’Alcalà, a conseqüència de les pluges torrencials característiques de la zona, afecten cada vegada més sovint infraestructures importants dels termes de Santa Magdalena de Polpís, Benicarló i Peníscola i provoquen inundacions, embossaments d’aigua i nombrosos problemes de mobilitat, a més de danys materials en les habitatges dels voltants.

La moció aprovada anit inclou donar trasllat als ajuntaments de Peníscola, Santa Magdalena i Alcalà de Xivert perquè valoren la seua adhesió a les demandes de l’Ajuntament de Benicarló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari