Benicarló tindrà un nou centre educatiu d'infantil i primària

La Conselleria d’Educació ha confirmat la necessitat de construir el nou centre, que tindrà una línia ampliable a 2, amb tres unitats d’infantil i sis de primària

Benicarló tindrà un nou centre educatiu d'infantil i primària
11/08/2021 -

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha anunciat que la Conselleria d’Educació ha confirmat definitivament la construcció d’un nou centre educatiu d’educació infantil i primària a Benicarló. El centre —el número 5— comptarà amb una línia ampliable a dos, amb tres unitats d’educació infantil i 6 unitats de primària.

«Benicarló —ha constatat l’alcaldessa— necessitava una nova escola perquè les ràtios a les escoles públiques estan trencades de fa anys i cada curs necessitem aules noves perquè el nombre d’alumnes creix sense parar».

L’alcaldessa ha assenyalat que «una vegada confirmada la construcció de la nova escola, ara hem de preparar la memòria descriptiva, que serà un avantprojecte de com serà l’edifici i, al mateix temps, sol·licitar la delegació de competències, ja que la construcció del centre anirà a càrrec de l’Ajuntament, a través del programa Edificant de la Conselleria».

Paral·lelament a l’elaboració de la memòria descriptiva, l’Ajuntament continuarà treballant per a l’obtenció dels terrenys on es construirà el nou centre, ubicat a la UA7 (a la zona nord de la ciutat). «En un principi pensàvem que no podríem avançar en la memòria fins que no disposéssem dels terrenys, però la Conselleria ens ha confirmat que sí, i per tant, a partir de setembre iniciarem els tràmits per a urbanitzar la zona».

L’alcaldessa ha descartat «de moment» que s’instal·len aules prefabricades mentre avança la construcció del centre. «La idea —ha explicat— és construir l’escola sense necessitat d’aules prefabricades, tot i que tampoc ho descartem si les ràtios continuen pujant al ritme que ho estan fent en els últims anys».

En aquest sentit, Xaro Miralles ha recordat que «a Benicarló fa només 5 anys que vam inaugurar una nova escola d’infantil i primària [en referència al CEIP Ángel Esteban] i ara ja en necessitem una altra». «Demogràficament —ha afegit—, això és un cas molt poc habitual».

Avança la rehabilitació dels dos centres de secundària

Paral·lelament a la memòria de la nova escola, l’Ajuntament també encarregarà els avantprojectes de rehabilitació i millora dels dos centres d’educació secundària l’IES Ramón Cid i l’IES Joan Coromines. Les memòries recolliran les propostes incloses en els estudis d’avaluacions estructurals que s’han fet recentment i preveuen una rehabilitació integral i completa «que permetrà que els dos centres estiguen en perfectes condicions durant els pròxims 30 o 40 anys», ha confirmat l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari