Qualitat, talent i excel·lència en el palmarés de la sisena edició dels Premis Literaris

Qualitat, talent i excel·lència en el palmarés de la sisena edició dels Premis Literaris
22/11/2021 -

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el regidor de Cultura, Pedro Manchón, i el director científic d’Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla, han donat a conéixer avui el palmarés de la sisena edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, que, tal com ha destacat l’alcaldessa, «confirmen l’aposta de l’Ajuntament de Benicarló per la cultura i certifiquen que invertir en cultura és invertir en futur».

En aquest sentit, Xaro Miralles ha recordat que «que és essencial el paper de les institucions públiques en la difusió de la cultura» i ha avançat que «la Biblioteca Manel Garcia Grau [que obrirà les portes en uns mesos] es convertirà en un referent comarcal de promoció cultural i literària».

El regidor de Cultura, per la seua banda, ha estat l’encarregat d’anunciar els noms dels guanyadors juntament amb Miquel Àngel Pradilla, que ha enumerat els mèrits que n’han destacat els jurats.

El Premi de Narrativa Juvenil, que ha tingut un gran èxit de participació en la segona convocatòria, ha estat per a Mariano Casas per l’obra «La batalla d’Oxford», un thriller juvenil ambientat en la segona guerra mundial. El seu autor té una llarga trajectòria en novel·la juvenil i ha aconseguit alguns dels premis més prestigiosos en aquesta modalitat.

El Premi de Cuina, Salut i Sostenibilitat ha recaigut en l’obra «Cuineres del territori», de Josep Bernabeu i Maria Tormo. L’obra és un treball de base antropològica que té com a protagonistes les dones, com a artífexs del saber gastronòmic. Bernabeu és el director de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d’Alacant mentre que Tormo és dietista i nutricionista i professora també de la Universitat d’Alacant.

Pel que fa a la modalitat de Divulgació Científica i del Coneixement, els guanyadors són dos científics gallecs, Constantino Armesto i Sara González, autors d’«Antropoceno y cambio climático». El títol posa damunt taula el debat sobre el pas d’una era geològica a una era, l’antropocé, marcada per l’impacte de l’ésser humà sobre el planeta.

Finalment, el Premi d’Àlbum Infantil Il·lustrat, el més veterà de tots, ha estat per a Laia Codina i Sílvia Tarragó, il·lustradora i escriptora respectivament. Entre les dues han teixit una atractiva proposta amb la poesia i les paraules com a protagonistes. El títol de l’obra guanyadora és «Els set colors de Bet».

Tant l’alcaldessa com el regidor de Cultura han aprofitat l’acte per agrair la implicació de les empreses Ineos Composites, IFF i la Fundació Caixa Benicarló, i també d’institucions com la Universitat Jaume I i la Diputació de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari