Comença la campanya contra els mosquits amb els primers tractaments a l'entorn urbà de Benicarló

Els punts de tractament es concentren en zones humides, embornals o zones amb retenció d’aigua. Els tractaments contenen matèries actives de molt baixa nocivitat per a les persones o animals de companyia.

Comença la campanya contra els mosquits amb els primers tractaments a l'entorn urbà de Benicarló
24/04/2020 -

La Regidoria de Medi Ambient ha activat la campanya contra els mosquits iniciant els tractaments sobre els nínxols de cria a l’entorn urbà de gestió municipal. Així ho ha anunciat la regidora de Medi Ambient, Filo Agut, que ha dit que «a diferència de l’any passat, com que no ha fet tanta calor, els tractaments no s’han hagut d’avançar per les altes temperatures». «De fet —ha afegit—, quan vam començar les inspeccions de seguiment dels punts de control no vam evidenciar cap senyal de desenvolupament del cicle del mosquit, així que els tractaments no ha sigut necessaris fins ara, que és quan preveiem que, per les condicions meteorològiques, començaran a desenvolupar-se les larves».

L’objectiu d’iniciar els tractaments en aquests moments és avançar-se i, per tant controlar el creixement de les larves. A partir d’ara, els tractaments s’aniran repetint de forma periòdica fins a finals d’any (previsiblement octubre), amb una periodicitat que dependrà de les condicions meteorològiques.

Com i on es fan els tractaments?

Les matèries actives que es fan servir per als tractaments són de molt baixa nocivitat per a les persones o animals de companyia (fan servir un entomopatògen i un inhibidor de la síntesi de la quitina) i tenen com a objectiu atacar els primers estadis de desenvolupament larvari un cop finalitzat l’estat latent en el que passa l’hivern.

Les zones on es concentren els tractaments són els punts de cria com ara embornals, zones humides com el Barranquet o zones amb retenció d’aigua recorrent o procedent de la pluja.

Des de la Regidoria de Medi Ambient es recomana a la ciutadania controlar els possibles punts de cria als habitatges particulars i evitar l’acumulació de xicotetes quantitats d’aigua estacada en pots, cossiets, gerros, pneumàtics o altres recipients que són focus de cria dels mosquits.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari