Les platges de Benicarló tornen a acollir banyistes amb horari i control d'aforament

Tal i com ha anunciat el consistori, la distància entre persones i entre l’arena i l’aigua seran les principals mesures de protecció enfront del coronavirus

Les platges de Benicarló tornen a acollir banyistes amb horari i control d'aforament

Les platges de Benicarló van tornar a acollir a banyistes ahir, després de mesos d’incertesa pels efectes del coronavirus i la necessitat d’extremar la higiene i la distància social per a evitar la seua propagació. I és que aquest estiu serà molt diferent perquè només es podrà gaudir d’elles amb metres de distància i normes a l’hora de desplaçar-se per l’arena. Així ho ha anunciat el consistori, que ja ha explicat com anar a la platja de Benicarló de manera segura.

Una de les principals novetats que s’aplicarà per a controlar l’avanç de la pandèmia en aquest espai és l’establiment d’un horari d’obertura al públic. Serà de 9.00 hores del matí a 19.00 hores de la vesprada i estarà prohibit col·locar qualsevol para-sol, tovallola o objectes similars abans d’eixa hora per a reservar llocs.

A més, l’aforament estarà limitat i quedaran prohibides les reunions de més de 15 persones a la platja, el nombre màxim de persones que poden reunir-se durant la fase 2 de la desescalada cap a la nova normalitat.

Quant a les distàncies, l’Ajuntament de Benicarló ha assenyalat que es controlarà des del personal de salvament i socorrisme i per megafonia, que periòdicament recordarà les normes a la ciutadania.

La distància entre tovalloles serà de dos metres com a mínim i, en el cas de les ombrel·les, els seus eixos hauran d’estar separats almenys 4 metres. A això se sumen els 6 metres que separaran la primera línia de la platja des de la riba de la mar, que serà una zona exclusiva de passeig i, per tant, no seran possibles els jocs.

Així mateix, d’acord amb la Guia de Platges Segures de la Generalitat Valenciana, disposaran d’un doble accés, amb un carril d’entrada i un altre d’eixida perfectament senyalitzats per a evitar el contacte. És necessari també portar calçat posat.

L’ús de dutxes i rentapeus estarà restringit únicament a l’eixida de la platja, i els lavabos i vestidors romandran tancats, com les zones esportives i d’oci infantil.

També serà possible el bany assistit per a persones amb diversitat funcional, encara que hauran de demanar cita prèvia a través del telèfon 673 33 80 27.

Xaro Miralles, alcaldessa de Benicarló, ha recordat que aquestes normes es basen en les indicacions de la Generalitat adaptades a les característiques de les seues platges. “Estem segurs que la ciutadania sabrà respectar totes i cadascuna de les normes i que col·laborarà en el compliment de les mesures perquè és l’única opció que tenim per a gaudir de les nostres platges”, ha declarat.

En la mateixa línia s’ha manifestat Isabel Cardona, regidora de Turisme, que ha insistit en la responsabilitat individual davant la pandèmia. A més, ha animat als i les banyistes a descobrir les platges naturals del nord del municipi, com la d’Aiguadoliva, Fondalet o Surrac, “on és més fàcil mantenir les mesures de distanciament social”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari