Les Falles de Benicarló 2021 calfen motors amb novetats com la ‘Nit de la Llum’

Cinc de les comissions benicarlandes plantaran el seu monument en la celebració de les falles, del 8 al 12 d’octubre

arxiu (Turisme Benicarló)

Les Falles de Benicarló 2021 calfen motors amb novetats com la ‘Nit de la Llum’

Els fallers i falleres benicarlandos compten les hores. I és que del 8 al 12 d’octubre celebraran les Falles de Benicarló de 2021, unes festes més que esperades després de la seua suspensió en 2020 i al març d’enguany per la pandèmia del coronavirus. Amb una evolució favorable en la Comunitat Valenciana, les festes josefines tornen amb un programa adaptat que pretén tancar el cicle i encendre el ‘foc i la flama’.

“Des d’aquell fatídic 10 de març de 2020, no hem deixat de reunir-nos i de treballar per la festa, no sols perquè és part essencial de la nostra identitat, sinó perquè és un motor econòmic molt important per a Benicarló”, va destacar fa a penes unes setmanes l’alcaldessa del municipi, Xaro Miralles, durant la presentació d’aquestes Falles.

Unes paraules a les quals se sumen les del regidor de Festes i Falles, Pedro Manchón, que va assenyalar que “aquestes Falles ens ajudaran a superar la travessia del desert que estem travessant des de fa un any i mig”. En aquest sentit, Manchón va fer referència a les Falles de València de 2021, que es van celebrar de l’1 al 5 de setembre amb estrictes mesures de seguretat i figures com el coordinador o coordinadora COVID-19 en els casals.

Així, els fallers i falleres de la Falla Benicarló, El Caduf, La Paperina, El Grill, L’Embut, Mercat Vell, La Carrasca, Els Conquistaors, La Barraca-Mallols, El Campanar, Els Cremats, Nou Barri i Amics del Foc compten les hores per a viure els actes més emotius i festius d’aquestes festes, que van arrancar la seua celebració el passat 25 de setembre amb la Crida, encara que només seran Benicarló, Caduf, Mercat, La Carrasca i Conquistadors les que planten el seu monument.

Turismo Benicarló

Turisme Benicarló

Festes de Benicarló 2021: programa

Segons la programació de les festes, Benicarló viurà els principals actes tradicionals amb mesures de seguretat. I apostarà per novetats com la ‘Nit de la Llum’, que omplirà de pirotècnia la nit del 7 d’octubre amb el llançament de focs artificials per part de les comissions falleres, cadascuna des de la seua ubicació i amb la rematada final per part de Junta Local Fallera.

  • Dissabte 25 de setembre: Crida de les Falles, a les 19.30 hores en la Plaça de Sant Bartomeu
  • Diumenge 26 de setembre: concert de música fallera a càrrec de la Associació Musical Ciutat de Benicarló
  • Dijous 7 d’octubre: ‘Nit de la Llum’, a les 22:00 hores en cada demarcació fallera
  • Divendres 8 d’octubre: Lliurament de premis en el pavelló esportiu a les 20:00 hores
  • Dissabte 9 d’octubre: A les 12:00 hores, participació de les falles en la cercavila festiva per a commemorar el Nou d’Octubre. A les 14:00 hores, mascletà de la pirotècnia Tomás de Benicarló en la Plaça de la Constitució
  • Diumenge 10 d’octubre: a les 18.30 hores, Ofrena a la Mare de Déu de la Mar
  • Dilluns 11 d’octubre: Mascletà a càrrec de Pirotécnia Tomás en la plaça de la Constitució
  • Dimarts 12 d’octubre: A les 11:30, participació en la celebració del Dia del Pilar. A les 19:30 hores, mascletà a càrrec de Pirotécnia Tomás en la plaça de la Constitució. Nit de la Cremà: a les 20:30 hores, cremà de les falles infantils, a les 21:00 hores, cremà de la falla infantil guanyadora, a les 22:30 cremà de les falles grans de 2021 i a les 23:00 hores, cremà de la falla guanyadora.

Així mateix, l’ajuntament ha destacat que les comissions falleres també participaran en els actes organitzats pel 9 d’Octubre, que coincideix amb aquesta celebració atípica de les festes josefines.

Dispositiu de seguretat

Com no, les aglomeracions que comporta la celebració de les falles es controlarà molt més per la pandèmia del coronavirus, per la qual cosa el consistori ha dissenyat un dispositiu de seguretat ampli que vetle per la seguretat de les persones.

En concret, s’instal·larà un Punt Violeta per a atendre dones davant qualsevol mena d’agressió sexual i l’operatiu se centrarà especialment en la concentració de persones durant la nit, mentre que vigilarà el compliment d’horaris de tancament de locals d’oci nocturn i la formació de botellons.

Sobre aquest tema, Miralles ha destacat que “la coordinació entre diferents cossos de seguretat garantirà que els actes amb més afluència de persones puguen discórrer amb total normalitat”. “Aquestes seran unes falles atípiques, però estic segura que seran unes falles tranquil·les, igual que ho han sigut les festes”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari