Les Falles de Benicarló: lliures de plàstic aquest 2020

Les Falles de Benicarló: lliures de plàstic aquest 2020
24/02/2020 -

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada per la regidora de Medi Ambient, Filo Agut, i el regidor de Festes i Falles, Pedro Manchón, ha presentat la campanya d’acció mediambiental que s’ha preparat per a Falles, amb l’objectiu d’aconseguir unes festes més respectuoses amb el medi ambient augmentant el reciclatge, reduint el volum de residus generats i eliminant els plàstics d’un sol ús. L’alcaldessa ha desvetllat que «la campanya s’inicia ara amb les Falles, però li donarem continuïtat a la resta de festes i activitats que organitzen les associacions i que siguen susceptibles de generar residus».

La campanya conté diverses accions, entre les quals es troba la formació a les comissions falleres per part d’educadors mediambientals, que informen els fallers de com fer una recollida selectiva i de la millor manera de reciclar. La regidora de Medi Ambient ha remarcat que «tradicionalment a les Falles es genera un gran volum de residus» i ha recordat que «el març del 2019 es van generar 13 tones més de residus que el mes de febrer, i aquest augment considerable és el que volem evitar».

Per tal d’aconseguir-ho, l’Ajuntament repartirà a totes les falles vaixelles compostables elaborades de canya de sucre, panís o blat, per tal de substituir els plàstics d’un sol ús. Aquests elements compostables s’han de llançar al contenidor d’orgànic, i, com ha especificat Agut «en menys de 100 dies es degraden, al contrari que els de plàstics, que tarden segles». Pel que fa als gots de tub, l’Ajuntament s’adherirà a la iniciativa de la majoria de les Falles de fer servir gots reutilitzables i instal·larà aparells rentagots en cada casal. A més, també es col·locaran més de 300 contenidors de recollida selectiva a les falles.

La campanya està adreçada especialment a les comissions falleres, però també a la ciutadania en general. En aquest sentit, per tal que les persones llancen els residus al contenidor adequat, s’han elaborat uns cartells amb informació que indica en quin contenidor va cada residu. A més, dissabte 14 i diumenge 15 s’han programat activitats de sensibilització sobre el reciclatge adreçades a un públic infantil i familiar.

Nou premi faller al reciclatge

El regidor de Festes i Falles ha anunciat la creació del «Premi d’acció mediambiental» per tal de reconéixer les comissions falleres que més s’impliquen en el reciclatge. Es tracta d’un premi que, a més del reconeixement, compta amb dotació econòmica. En concret, a la guanyadora del primer premi se li atorgaran 500 euros, a la segona, 300 i a la tercera, 200.

Manchón ha ressaltat que «l’acció que avui presentem és una mostra més el prestigi de les nostres Falles, que també ens faran avantguardistes respecte d’altres localitats de tradició fallera».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari