La Festa de la Carxofa comença amb l'èxit aclaparador de la Demostració de pinxos

La Festa de la Carxofa comença amb l'èxit aclaparador de la Demostració de pinxos
10/01/2020 -

Durant l’acte, que ha servit per a donar inici a la Festa, es van servir al voltant de 1.500 pinxos elaborats amb carxofa pels 31 bars i cafeteries del municipi. Dilluns dia 13 tindrà lloc el Concurs dels Pinxos de la Carxofa, amb la presència en el jurat de xefs com Vicent Guimerà, Rubén Miralles o Rafael Gauxachs.

La XXVII Festa de la Carxofa de Benicarló ha començat de manera immillorable. La Demostració de pinxos, que tradicionalment serveix per a donar el tret de sortida a la Festa, ha estat tot un èxit de participació. En concret, en poc més de dos hores, els 31 bars i cafeteries van servir 1.500 pinxos de diverses elaboracions culinàries, però sempre amb la carxofa com a ingredient principal.

Enguany, la Demostració de pinxos de Carxofa ha canviat d’ubicació. Tradicionalment sempre s’havia dut a terme al carrer de Sant Joan, però en aquesta edició s’ha apostat per dur-la a terme a la carpa de la plaça de la Constitució, una mesura que ha estat molt ben rebuda.

Avui, ja immersos de ple en la Festa de la Carxofa, comencen les Jornades del Pinxo als 31 bars i cafeteries de Benicarló que participen de la festa. Com a novetat d’enguany, es proposen tres rutes diferents per tal de degustar les diferents propostes gastronòmiques: una ruta pels establiments del centre històric, una altra ruta pels bars i cafeteries de la zona sudest de Benicarló i un últim itinerari que recorre els locals de la zona marítima.

Un jurat de luxe

El Concurs dels Pinxos de la Carxofa, un dels atractius principals de les Jornades, tindrà lloc el proper dilluns i incorpora enguany algunes novetats que incrementaran el valor de les jornades i del treball que hi ha darrere de cada elaboració. És per això que s’ha apostat per professionalitzar el concurs i es nombraran dos jurats diferents: un per als pinxos d’autor i un altre per als pinxos tradicionals, tots dos amb cinc membres cadascun.

El jurat per als pinxos d’autor estarà format pels reconeguts xefs Vicent Guimerà (L’Antic Molí) i Rubén Miralles (Rubén Miralles), per l’artista José Luis Ferrer (Ferr), per un representant polític i un de la Penya Mechero, fundadora d’aquest concurs. Per la seua part, el jurat per als pinxos tradicionals el formaran el xef Rafael Gauxachs (Casa dels Capellans), una representant de l’Associació de la Dona, una de l’Associació de la Dona Llauradora, un representant polític i un de la Penya Mechero.

El lliurament dels premis també tindrà novetats, ja que els guanyadors rebran el reconeixement el mateix dia que presentaran les seues propostes davant dels jurats. El lloc escollit serà el Magatzem de la Mar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari