La pandèmia deixa sense festes de Sant Antoni als pobles de Castelló aquest 2021

Les aglomeracions i reunions familiars o amb amics dels actes han obligat la seua cancel·lació amb l’esperança de tornar en 2022

La pandèmia deixa sense festes de Sant Antoni als pobles de Castelló aquest 2021

La pandèmia del coronavirus augmenta la seua incidència en tota la Comunitat Valenciana, amb rècord de contagis dissabte passat, en el qual la regió va superar els 6.000 positius i la província de Castelló els 600. La tercera ona ha obligat les administracions a aplicar més restriccions i, com era d’esperar, les festes de Sant Antoni de Castelló estan suspeses aquest 2021.

Encara que aquest cap de setmana ja haguera sigut de festa per a molts pobles, caldrà esperar a l’any que ve per a la celebració de les tradicionals fogueres, la santatonà de Forcall o les benediccions dels animals, que cada gener reuneixen famílies i amics entorn dels actes amb els quals els agricultors especialment honren al seu patró, Sant Antoni.

Des de desembre, els municipis en els quals està més arrelada aquesta celebració, com els de la comarca dels Ports, han anat anunciant la seua cancel·lació. El passat 11 de desembre, la majoralia de Vilafranca es mostrava optimista pel trasllat a gener de 2020, amb una festa que prepararan “amb més ganes i il·lusió que mai”. Morella, que a més es troba en una complicada situació per la gran abundància de neu per la borrasca Filomena, també haurà d’esperar la licitada dels diables de la maça i la Cucafera o la Santatonà. I com no, la Confraria de la Santatonà de Forcall de 2021 ha anunciat la suspensió de Sant Antoni en ser actes molt participatius, com el Maio o la pastà de la Rotlleta.

Ja a la fi de novembre, la Confraria de Sant Antoni de Benicarló confirmava que, donades les circumstàncies, també se suspenien els actes, igual que ocorre en un altre dels municipis que més espera aquesta festa, Benicàssim, que no podrà honrar al seu patró ni a Santa Àgueda enguany.

Així, aquesta festa que vincula als veïns i veïnes amb les seues arrels agrícoles quedarà pendent en el calendari, encara que també podrà sentir-se una mica més a prop amb l’elaboració de les tradicionals coques de Sant Antoni, amb la recepta original de Benicarló, els rotllos, el prim o els ‘casquets’ d’altres municipis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari