Medi Ambient millora la desembocadura del Barranquet a Benicarló

Els treballs inclouen l’eliminació de graves i sòlids que s’han anat dipositant baix del pont i que limiten la seua capacitat d’evacuació d’aigües

Medi Ambient millora la desembocadura del Barranquet a Benicarló
12/11/2020 -

La Regidoria de Medi Ambient, amb el vistiplau de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ha iniciat una actuació de neteja i millora a la desembocadura del Barranquet (rambla de Cervera), una zona humida de gran importància paisatgística per a Benicarló.

Els treballs, segons ha detallat el tècnic de Medi Ambient, Jaume Vilanova, consistiran a eliminar els residus sòlids que s’havien acumulat i a retirar la vegetació que ha anat creixent espontàniament i que dificulta la capacitat d’evacuació d’aigües al mar en cas de pluges torrencials. També s’estan retirant les graves i arenes que s’han anat dipositant baix del pont i que, en cas de grans avingudes, redueixen la capacitat i impedeixen el pas de l’aigua.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha assegurat que «aquests treballs són molt necessaris per a adequar i millorar la imatge de la zona» i ha constatat que «a banda de les actuacions puntuals de neteja que podem periòdicament, ara calia una actuació de major envergadura que ens permetera eliminar vegetació invasora i recuperar un espai de gran valor paisatgístic i ambiental».

La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, ha assenyalat que «durant els 8 dies de treball que portem acumulats s’han retirat ja 12 camions amb restes de vegetació» i ha demanat «civisme i conscienciació a la ciutadania per a mantenir en les millors condicions aquest espai que és de tots».

Els treballs suposaran un cost de 12.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari