El Ple de Benicarló aprova una moció de suport a tot el sector agroalimentari valencià

El Ple de Benicarló aprova una moció de suport a tot el sector agroalimentari valencià
03/11/2020 -

El ple ordinari corresponent al mes d’octubre ha aprovat una moció de reconeixement i suport a tot el sector agroalimentari valencià davant la crisi de rendibilitat, la precarietat econòmica i la competència de tercers països que afecten el sector.

La moció reclama l’arbitratge de les institucions per a fer efectiu un sistema retributiu més just per a les explotacions agropecuàries i demana al Govern d’Espanya que defense els interessos del camp valencià a Europa. En aquest sentit, sol·licita tornar a establir el tractament en fred de les importacions i la rigorositat en la inspecció en les entrades de la fruita i la verdura sota estrictes controls de seguretat.

El text també demana que es prohibisca l’entrada en territori europeu de productes tractats amb plaguicides i fungicides prohibits a la UE i tancar les fronteres als països que no garantisquen una completa sanitat vegetal en les seues exportacions, a més d’exigir la traçabilitat i l’etiquetatge de tots els productes importats i garantir uns preus dignes per als agricultors.

Finalment, la moció sol·licita establir ajudes per a la modernització de les explotacions agràries i per al reconeixement del sector agrari en la preservació del medi ambient i el territori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari