El Mucbe exposa els retrats més personals de José Rambla, l'artista de la llum

El Mucbe exposa els retrats més personals de José Rambla, l'artista de la llum
25/03/2022 -

Avui ha obert les portes al Mucbe l’exposició «Llum i contrastos», de José Rambla, una mostra dels últims retrats creats per l’artista castellonenc fruit de l’evolució i l’aprenentatge adquirits en els últims anys.

El primer tinent d’Alcaldia, Ilde Añó, i el mateix artista han presentat aquesta mostra que es podrà visitar fins al 15 de maig i que s’inspira, com ha reconegut José Rambla, en el barroc italià, especialment en el mestre Caravaggio, i també en els grans artistes espanyols del barroc.

Ilde Añó ha presentat Rambla com «un artista ja consagrat, un gran retratista que treballa magistralment la llum, la perspectiva i els contrastos» i ha lloat «el detall i la minuciositat» que acompanyen Rambla a l’hora de fer les seues creacions.

Tal com ha explicat l’artista, «tots els retrats estan elaborats amb la mateixa tècnica, que consisteix a pintar tot el llenç en negre per a després, a base de capes i capes, anar traent la llum i el color que són els qui ajuden a crear la textura de la pell».

El retrat com un repte

José Rambla va començar a pintar per inquietud i per la gran necessitat que sentia de crear i plasmar en les seues mans tot allò que l’envoltava.

Ja des dels inicis, fa 15 anys, es va especialitzar en el retrat, com un repte per a aconseguir transmetre l’expressió de les persones, els gestos i la mirada.

Al llarg de la seua trajectòria, s’ha format en diferents acadèmies, amb una necessitat constant d’evolucionar i aprendre més i més. El seu formalisme el va aconseguir de la mà d’Amaury Suarez i la perfecció del retrat, amb Díaz Naya, un dels millors artistes figuratius de Castelló.

Els últims anys els ha passat a l’estudi d’Alejandro Bennet, de qui es pot dir que és el seu gran mestre i amb qui ha aprés les tècniques del color i de la llum. Fruit d’aquesta evolució i aprenentatge ha sorgit l’exposició que ara es pot visitar a la capella del Mucbe.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari