La periodista benicarlanda Amanda Mars serà la mantenidora de les Festes Patronals

La periodista benicarlanda Amanda Mars serà la mantenidora de les Festes Patronals
14/06/2022 -

Les Festes Patronals 2022 ja tenen mantenidora. Es tracta de la periodista benicarlanda Amanda Mars Checa, que serà l’encarregada de pronunciar el pregó inaugural de les Festes la nit del 19 d’agost. Així ho ha informat l’alcaldessa, Xaro Miralles, a la Junta de Portaveus, abans que el Ple aprove oficialment el seu nomenament.

Amanda Mars té 43 anys i és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va començar la seua carrera el 2001, a l’agència de notícies Europa Press a Barcelona, i el 2004 va passar a formar part de l’equip de La Gaceta de los Negocios. El 2006 es va incorporar al diari El País i es va traslladar a Madrid, on va ser nomenada sotscap d’Economia el 2014.

Un any després, el 2015, va ser nomenada corresponsal a Nova York, i el 2017 es va traslladar a Washington, on ha exercit com a corresponsal en cap d’El País als Estats Units fins al passat mes de maig.

Durant la seua corresponsalia, Amanda Mars ha cobert el final de la presidència d’Obama, l’era Trump i l’inici de l’administració Biden. També ha entrevistat personalitats com Madeleine Albright o Ben Bernanke; magnats com Carlos Slim o Mike Bloomberg; diversos premis Novel d’Economia, com Joseph Stiglitz, George Akerlof, Kenneth Arrow, Paul Krugman o Esther Duflo; i escriptors com Martin Amis o Chimamanda Ngozi.

El 2013 va obtenir el Premio de Periodismo Joven y Brillante (2013) i va ser dues vegades finalista del City Journalism Award for Excellence (2013 i 2014).

Després de la seua llarga estada als Estats Units, Amanda Mars ha tornat a Madrid, on segueix exercint com a periodista per a la secció d’Economia d’El País. A pesar de la distància, Amanda Mars continua mantenint els lligams amb Benicarló, on resideix la seua família.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari