La Piscina Municipal de Benicarló: tancada fins que s'adjudique la nova concessió

La Piscina Municipal de Benicarló: tancada fins que s'adjudique la nova concessió
28/09/2020 -

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada pel regidor d’Esports, Fernando Jovaní, ha anunciat que la Piscina Municipal estarà tancada mentre es tramite tot el procediment de licitació de la instal·lació.

«Ha sigut una decisió molt difícil de prendre —ha assegurat l’alcaldessa—, però és l’única opció que tenim per a complir la llei i poder obrir la Piscina amb totes les garanties». Xaro Miralles ha assenyalat que «actualment, la instal·lació estava gestionada per la UTE FCC NitramPool a través d’un contracte firmat el 2008 que ha estat declarat nul de ple dret i, per tant, no podem fer cap millora ni inversió, de manera que l’única sortida que tenim és licitar la gestió i fer totes les inversions necessàries a través de la nova empresa adjudicatària».

Xaro Miralles també ha anunciat que la concessió serà efectiva per 25 anys i que «l’empresa adjudicatària estarà obligada per conveni a subrogar els 22 treballadors de FCC NitramPool».

Durant el temps que s’allargarà la licitació, i per tal d’evitar que es deterioren les instal·lacions, l’Ajuntament ha contractat una empresa que s’encarregarà del manteniment. Així ho ha confirmat el regidor d’Esports, que ha anunciat també que les inversions necessàries s’hauran d’executar durant els primers 2,5 anys de la concessió «sense aturar el servei de la Piscina», ha puntualitzat.

Jovaní ha explicat també que «estem estudiant la possibilitat de què el Club Natació i el Club Triatló Basiliscus puguen continuar entrenant a la Piscina durant aquest temps, però utilitzant exclusivament l’aigua, en cap cas les dutxes, els vestidors ni el gimnàs». «En tot cas —ha confirmat Jovaní— el que volem és que la Piscina puga obrir el més prompte possible amb totes les garanties i per a tots els usuaris».

Una història que ve de lluny

La Piscina Municipal de Benicarló va començar a funcionar l’any 1999 amb un contracte d’adjudicació a l’empresa UBAE SEAE. L’empresa no pagava cap canon però, com a contrapartida, havia de dur a terme una sèrie d’inversions que mai no es van executar.

L’any 2007, l’Ajuntament va resoldre el contracte amb UBAE-SEAE per incompliment i, el 2008 es va firmar un contracte amb la UTE FCC NitramPool per a la gestió de la Piscina mentre es tramitava la licitació de la concessió.

«Quan vam entrar a governar —ha recordat l’alcaldessa— [2015], la licitació encara no s’havia fet i un dels nostres objectius prioritaris era precisament aquest. I en això hem estat treballant tots aquests mesos, fins que va arribar el tancament ocasionat per la pandèmia de la covid19».

«Va ser quan vam comunicar a l’empresa que ja podia reobrir les instal·lacions, a mitjans de juny d’aquest any, que FCC NitramPool ens va comunicar que no podia reobrir fins que la Piscina no complira totes les garanties i reclamava unes inversions de més de 200.000 euros».

«Les consultes jurídiques que vam fer en aquell moment —ha explicat Xaro Miralles— ens van confirmar que l’Ajuntament no podia invertir ni un euro en la Piscina perquè el contracte amb l’empresa gestora era nul de ple dret». «I ha sigut arribats a aquest punt —ha dit l’alcaldessa— quan hem pres la decisió de tancar les instal·lacions fins que no hi haja una adjudicació definitiva».

«Els plecs estan molt avançats —ha confirmat l’alcaldessa—, de manera que esperem que la licitació puga sortir en una o dos setmanes».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari