Aquestes són les platges on no es pot fumar a Castelló

Sis municipis de la província de Castelló estan adherits a la xarxa de platges lliures de fum aquest 2022

Aquestes són les platges on no es pot fumar a Castelló

Més de 16 quilòmetres de costa castellonenca seran més saludables aquest estiu. I és que sis municipis de la província s’han unit a la campanya Platges sense Fum de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, una iniciativa que hui serà més visible amb l’hissat de banderes coincidint amb la celebració del Dia Mundial sense Tabac, que es commemora cada 31 de maig.

Tal com ha explicat la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, la Comunitat Valenciana compta amb 81 platges lliures de fum. En el cas de la província de Castelló, són 18 i estenen així més de 16 quilòmetres de platja sense presència de burilles.

En concret, els municipis que més protegiran les seues platges del tabac aquest estiu són Moncofa, amb sis platges, i Benicarló, amb cinc. La regidora de Turisme de Benicarló, Isabel Cardona, ha destacat que “sense fum es millorarà la convivència de les platges, perquè els cigarrets fan que estiguen més brutes, augmenten les despeses en neteja i generen malestar en les famílies, sobretot si van acompanyades de menors”.

Les platges sense fum són espais d’arena o roca, cales, platges fluvials i espais similars que els municipis poden delimitar i senyalitzar per a preservar als banyistes dels efectes nocius del fum del tabac i els seus residus, segons ha especificat la Direcció General de Salut Pública i Addiccions. En aquest sentit, es tracta d’una campanya divulgativa en la qual es recomana no fumar, sense sancions econòmiques.

Platges on no es pot fumar a Castelló

Un total de 18 platges castellonenques es preparen per a l’arribada de banyistes i visitants d’aquest estiu lliures de tabac. En concret, les platges en les quals es recomana no fumar a Castelló durant aquest estiu de 2022 són:

  • Benicarló: Platja Nord (d’Aiguadoliva, Fondalet, Surrach, Mar Xica), Morrongo, Gurugú, Barranquet i Caracola
  • Castelló de la Plana: Platja del Serradal
  • Almassora: Platja Pla de la Torre
  • Nules: Platja el Bovalar, l’Alcúdia i Les Marines
  • Moncofa: Platja Pedra Roja, Grau, Masbo, Belcaire, Beniesma i Estanyol
  • Xilxes: Les Cases i El Cerezo

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari