La Policia Local de Benicarló llança una campanya per a regular la circulació dels patinets per la ciutat

En moltes ocasions, els propietaris dels VMP desconeixen la normativa que els afecta

La Policia Local de Benicarló llança una campanya per a regular la circulació dels patinets per la ciutat
14/12/2020 -

El regidor de Policia i Governació, Ilde Añó, ha anunciat que «a partir del mes de gener, la Policia Local de Benicarló iniciarà una campanya per a informar els propietaris de vehicles de mobilitat personal (VMP) de les normes que han de complir per a circular per Benicarló.

«En els darrers mesos —ha constatat el regidor— hem detectat moltes irregularitats i fins i tot ens estem trobant massa sovint amb accidents que evidencien que l’ús que es fa d’aquest tipus de vehicles no és l’adequat», ha explicat el regidor.

És per això que la Policia Local anima a tots els propietaris d’aquest tipus de vehicles a demanar, via correu electrònic, cita per a rebre tota la informació sobre el seu vehicle. «En molts ocasions —ha dit el cap accidental de la Policia Local, Víctor Cheto— els mateixos propietaris no coneixen la informació ni la normativa que els afecta, així que nosaltres ens oferim a donar-los tots els detalls».

Segons ha explicat Víctor Cheto, els conductors dels vehicles de mobilitat personal han de portar matrícula i assegurança i el conductor, a més, ha de tindre permís de conducció de ciclomotor o de motocicleta. «En el cas dels monopatins elèctrics que no superen els 25 km/h, això no és obligatori, però sí aconsellable», ha remarcat el cap accidental. En el cas de les bicicletes elèctriques, «no cal assegurança ni matrícula, tot i que seria recomanable», ha afegit Víctor Cheto.

El regidor ha recordat que «les persones que circulen amb aquest tipus de vehicles poden ser sotmesos a controls d’alcoholèmia i si circulen de nit han de portar llums i roba reflectant».

La nova normativa de la DGT

Tota aquesta normativa s’inclourà en la modificació de l’Ordenança de tràfic i seguretat vial, així com la nova normativa que ha anunciat la Direcció General de Tràfic (DGT), que redueix la velocitat a 30km/h per a carrers de doble sentit i a 20 km/h en carrers d’un únic sentit de circulació.

«Tots aquests canvis —ha assegurat el regidor—, tant els que fan referència als vehicles de mobilitat personal com a la reducció de la velocitat en els trams urbans, ens ajudaran a reduir els accidents».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari