Benicarló obté un premi a la innovació en serveis socials

El guardó d’Igualtat i Polítiques Inclusives, valora actuacions i iniciatives innovadores en matèria de serveis socials

Benicarló obté un premi a la innovació en serveis socials
11/11/2019 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha atorgat a l’Àrea de Serveis Socials i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Benicarló el Premi a la Innovació en Matèria de Serveis Socials «Amparo Moreno Vañó». Es tracta de la primera edició d’uns premis convocats a fi de valorar les actuacions i iniciatives innovadores en matèria de serveis socials desenvolupats i implantats per les entitats locals i per les entitats d’acció social que contribuïsquen a potenciar qualitativament el model social de la Comunitat Valenciana.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, s’ha mostrat satisfeta per aquest premi que, ha dit, «suposa un reconeixement al treball dels tècnics i posa en valor la qualitat dels nostres serveis socials».

Un protocol pioner per a tractar trastorns emocionals

En concret, el projecte que l’Ajuntament ha presentat als premis és la implementació d’un protocol unificat per al tractament transdiagnòstic dels transtorns emocionals adaptat a les persones usuàries de l’Àrea de Serveis Socials i Polítiques Inclusives. Es tracta d’un protocol creat pel Dr. David H. Barlow, professor de psicologia i psiquiatria i director del Center for Anxiety and Relatred Disorders de la Universitat de Boston, i està adreçat al tractament dels trastorns emocionals (trastorns d’ansietat i de l’estat anímic).

Des de serveis socials, amb col·laboració amb la Universidad de Zaragoza i la Unitat de Salut Mental de l’Hospital Comarcal, s’ha adaptat aquest protocol per a ser aplicat a persones del municipi amb les quals s’està intervenint per part dels professionals de l’equip específic d’infància i adolescència.

Les 11 persones que participen en aquest programa pilot són, en la seua majoria, dones que presenten simptomatologia ansiosa o depressiva, la qual interfereix en la seua vida quotidiana, en les relacions interpersonals i en el desenvolupament del seu rol parental.

S’ha pogut constatar que l’assistència al programa ha repercutit de forma positiva en la seua salut psicològica i l’estat emocional, la qual cosa ha tingut repercussió en els seus contextos vitals, sobretot en la criança dels seus fills i filles i en la percepció positiva de l’acompliment del rol parental, a més de millorar el seu estat d’ànim, el maneig de l’ansietat, la depressió i la simptomatologia relacionada amb l’estrés posttraumàtic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari