Benicarló recull el Premi a la Innovació en Matèria de Serveis Socials 'Amparo Moreno Vañó'

El guardó, atorgat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, reconeix actuacions i iniciatives innovadores

Benicarló recull el Premi a la Innovació en Matèria de Serveis Socials 'Amparo Moreno Vañó'
13/12/2019 -

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, acompanyada per tècniques del Departament de Serveis Socials i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament, ha recollit el Premi a la Innovació en Matèria de Serveis Socials «Amparo Moreno Vañó», que atorga la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Es tracta de la primera edició d’uns premis que valoren les actuacions i iniciatives innovadores en matèria de serveis socials desenvolupades i implantades per les entitats locals i per les entitats d’acció social que contribueixen a potenciar qualitativament el model social de la Comunitat Valenciana.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, s’ha mostrat satisfeta per aquest premi, del qual ha agraït la seua creació perquè, ha dit, «posa en valor les actuacions i iniciatives innovadores en l’àmbit de la intervenció social». «La bona feina no sempre està reconeguda, però aquest premi suposa un reconeixement al treball diari que es fa des del Departament de Serveis Socials», ha remarcat la regidora.

Un protocol pioner per a tractar trastorns emocionals

El projecte de l’Ajuntament que ha estat premiat és la implementació d’un protocol unificat per al tractament transdiagnòstic dels transtorns emocionals adaptat a les persones usuàries de l’Àrea de Serveis Socials i Polítiques Inclusives. Es tracta d’un protocol creat pel Dr. David H. Barlow, professor de psicologia i psiquiatria i director del Center for Anxiety and Relatred Disorders de la Universitat de Boston, i està adreçat al tractament dels trastorns emocionals (trastorns d’ansietat i de l’estat anímic).

Des de serveis socials, amb col·laboració amb la Universidad de Zaragoza i la Unitat de Salut Mental de l’Hospital Comarcal, s’ha adaptat aquest protocol per a ser aplicat a persones del municipi amb les quals s’està intervenint per part dels professionals de l’equip específic d’infància i adolescència.

Les 11 persones que participen en aquest programa pilot són, en la seua majoria, dones que presenten simptomatologia ansiosa o depressiva, la qual interfereix en la seua vida quotidiana, en les relacions interpersonals i en el desenvolupament del seu rol parental.

S’ha pogut constatar que l’assistència al programa ha repercutit de forma positiva en la seua salut psicològica i l’estat emocional, la qual cosa ha tingut repercussió en els seus contextos vitals, sobretot en la criança dels seus fills i filles i en la percepció positiva de l’acompliment del rol parental, a més de millorar el seu estat d’ànim, el maneig de l’ansietat, la depressió i la simptomatologia relacionada amb l’estrés post-traumàtic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari