Benicarló comença les seues Falles virtuals amb l'esperança posada en el segon semestre

El regidor de Falles, Pedro Manchón, assenyala que ja es pensa en algunes dates, encara que tot dependrà de la situació de la pandèmia

Junta Local Fallera Benicarló

Benicarló comença les seues Falles virtuals amb l'esperança posada en el segon semestre

Encara que la pandèmia no ha permés realitzar-les amb normalitat, les tretze comissions falleres locals compten les hores per a donar el tret d’eixida a les seues festes més esperades: les Falles de Benicarló. I és que la Junta Local Fallera ha optat per transformar les festes josefines al format en línia per a gaudir d’una bestreta segura amb l’objectiu ferm que puguen celebrar-se amb major normalitat durant el segon semestre, tal com també coincideix Pedro Manchón, regidor de Falles de l’ajuntament.

Per a dur a terme aquesta programació de les Falles de Benicarló alternativa i preservar la salut de fallers i falleres, la Junta Local Fallera oferirà totes les activitats a través de les xarxes socials. I ho fa a partir d’aquesta vesprada: a les 20.00 hores es realitzarà la Crida i a les 20.30 hores es llançaran voladors per a donar inici a la setmana fallera virtual.

Demà dissabte, les comissions es bolcaran en la cavalcada del Ninot, que durarà tot el dia, a través de vídeos i fotografies. I el diumenge, a les 12.00 hores, s’entregaran els premis del Concurs de Dibuix faller escolar.

La resta de la setmana, es demanarà que les comissions compartisquen fotografies i vídeos per a mantenir l’ambient que suposa la celebració d’aquestes festes cada març. Per al 17, la Junta Local Fallera sortejarà a través de les seues xarxes socials un pack faller i un ninot de falla entre les fotos que s’hagen compartit a través de publicacions o en històries de Facebook o Instagram sobre la torrà, la despertà o la xocolatà. I a les 14.00 hores, les falleres majors i les seues corts d’honor dispararan una mascletà virtual.

L’Ofrena tampoc faltarà en aquesta iniciativa i se celebrarà també de manera virtual el 18 de març, a les 17.00 hores. El mateix ocorre amb la tradicional missa de Sant Josep, el 19 de març a les 11.00 hores. Finalment, al llarg de la vesprada es realitzarà un espectacle pirotècnic per a acomiadar aquestes falles atípiques, amb possibles sorpreses.

Manchón, en aquest sentit, assenyala que el consistori donarà difusió i suport a aquesta iniciativa i anima a tots els veïns i veïnes a unir-se: “Durant eixa setmana podrem gaudir d’entrevistes a persones molt importants de les comissions i podrem reviure les Falles a través de vídeos i fotografies d’altres edicions. Esperem que se celebren de manera segura, tal com s’ha organitzat”.

Les Falles de Benicarló podrien reinventar-se en el segon semestre

Així es preveu mantenir el ‘foc i la flama’ d’aquestes dates, encara que l’esperança es manté en el segon semestre. Tal com van acordar l’Ajuntament de Benicarló i la Junta Local Fallera de Benicarló, l’objectiu és que les festes josefines puguen celebrar-se en el segon semestre d’una forma més senzilla per a evitar aglomeracions com és habitual.

Sobre aquest tema, el regidor de Festes i Falles, Pedro Manchón, assegura que “és molt complicat buscar una única data, perquè tot depén de la situació”: “Ens plantegem per exemple l’última setmana d’agost, coincidint amb les festes patronals; la primera quinzena de setembre, quan celebraríem el Mig Any Faller; o el pont del 9 d’Octubre, però tot depén de la incidència i també del que consideren les comissions”.

Manchón explica que aquestes Falles haurien de tindre un format més senzill, malgrat les previsions de millora per la campanya de vacunació massiva que comença a l’abril. Per això, l’ajuntament ha mantingut les subvencions de 5.000 euros a les tretze comissions falleres i a la junta, amb l’objectiu que les invertisquen en monuments més xicotets o projectes més humils que reactiven el cicle. “Teníem clar que calia mantenir aquesta ajuda per a impulsar les comissions, al sector i dignificar aquestes festes, que són Patrimoni Immaterial de la Humanitat”, destaca.

“A Benicarló, a diferència d’altres municipis fallers, tenim unes Falles molt participatives. Els nostres casals estan oberts a tothom, per la qual cosa aqueixa participació va molt lligada a l’economia local i al projecte de l’any següent. Per això, el que plantegem són dues vies: o bé, invertir eixos diners en un xicotet monument per a cremar aquest mateix any i guardar el gran de l’any passat per a l’any vinent; o bé, cremar els monuments que ja tenien i dissenyar unes falles més ambicioses per al 2022”, assenyala el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari