Benicarló posa en marxa dos programes de formació destinats a la joventut i l'empresariat

Benicarló posa en marxa dos programes de formació destinats a la joventut i l'empresariat
24/09/2020 -

El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez i el responsable de la delegació a Benicarló de la Cambra de Comerç de Castelló, Sergio Gutiérrez, han presentat avui dos importants programes formatius que es desenvoluparan aquesta tardor a Benicarló. Un, amb l’objectiu de dotar de recursos la joventut de Benicarló de cara a la seua inserció en el món laboral (programa PICE) i l’altre, per a millorar la competitivitat de les empreses, com és el cas del Programa de Reestructuració Empresarial.

El programa PICE (Programa Integral de Qualificació i Ocupació), finançat pels Fons socials Europeus, ofereix el curs «Activitats de comerç, logística i magatzem» adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys beneficiaris del Sistema de Garantia Juvenil. La formació serà presencial, de l’11 de novembre al 18 de desembre, i tindrà 125 hores de durada, en horari de 9.00 a 14.00 hores.

L’objectiu del curs és adquirir els coneixements necessaris per a la gestió i organització eficaç de magatzems però també inclou formació en ocupabilitat, idiomes, habilitats socials i competències digitals per a la recerca d’ocupació. Les persones que superen la formació obtindran un diploma acreditatiu, el Carnet de manipulació d’aliments i al·lèrgens i el Carnet de maneig de carretó elevador.

Pel que fa al Programa de Reestructuració Empresarial, finançat per la Conselleria d’Economia Sostenible i executat per la Cambra de Comerç de Castelló, va adreçat a empreses que necessiten un procés de reestructuració i de canvis en el seu model de negoci per tal d’adaptar-se a les noves necessitats operatives.

El curs, íntegrament en línia i en temps real, té una durada de 7 setmanes amb un total de 53 hores (42 hores de formació comú per a tot el grup i 13 hores que es destinaran a tutories personalitzades). Durant la formació, s’establirà un diagnòstic de les empreses participants i es definirà un Pla per a reorientar els objectius i l’estratègia de cada empresa, tenint en compte aspectes com l’organització, la sostenibilitat, el màrqueting o la transformació digital.

El primer grup ja va començar ahir les sessions formatives, però hi ha dos grups més previstos que començaran el 29 de setembre i el 6 d’octubre.

Tant Román Sánchez com Sergio Gutiérrez han coincidit a assenyalar que «la crisi sanitària i econòmica de la covid19 està tenint un gran impacte sobre els diferents sectors econòmics» i han constatat que «el que pretenem amb aquests programes és contribuir a la formació de la joventut, un dels col·lectius més afectats per la desocupació, i donar un impuls a les empreses posant a la seua disposició coneixements, tècniques i ferramentes claus per a emprendre els canvis necessaris per adaptar-se a les noves circumstàncies».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari