Serveis Socials de Benicarló ha assessorat 191 famílies amb menors durant el 2020

Serveis Socials de Benicarló ha assessorat 191 famílies amb menors durant el 2020
12/04/2021 -

Els Serveis Socials d’atenció primària de Benicarló han gestionat durant el 2020 un total de 191 expedients de famílies que tenen menors a càrrec seu, segons les dades que es recullen en la memòria anual de l’Àrea. D’aquests 191 expedients, 61 han requerit la intervenció especialitzada de l’EEIIA (Equip Específic d’Intervenció amb Infància i Adolescència).

«La tasca que fem des dels serveis socials d’atenció primària en relació amb les famílies —ha explicat la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà— és bàsica per al benestar de tots els infants». «Des de l’equip d’intervenció —ha detallat— vetlem per la protecció de l’estructura familiar i per mantenir els menors dins del seu nucli familiar en condicions que garantisquen el seu benestar i el seu desenvolupament adequat».

Del total de seguiments desenvolupats, amb 92 menors s’ha fet un procés d’intervenció familiar, 92 han sigut valorats en situació de risc social, 18 es troben en acolliment familiar i amb 16 s’han adoptat mesures de protecció al llarg de l’any.

«Els procediments de menors —assenyala la regidora— s’inicia a petició de la mateixa família o per derivació d’altres àmbits (escolar, policial o sanitari)». «Una vegada recepcionada la demanda —afegeix— es realitza un diagnòstic social i es programen les estratègies d’intervenció a realitzar en funció de la problemàtica. Solen ser intervencions a llarg termini perquè les problemàtiques ateses són complexes».

A més, durant l’any 2020 s’ha intervingut amb 30 menors en situació d’absentisme escolar amb els quals s’ha realitzat l’abordatge pertinent d’acord amb el protocol establert i 10 joves del municipi han complit una mesura judicial en medi obert en aplicació de la llei de responsabilitat penal juvenil.

Seguiment durant el confinament

Durant l’etapa de confinament domiciliari, es va atendre 30 famílies noves que van necessitar orientació i suport professional per problemàtiques derivades de la pandèmia.

La regidora també ha subratllat que «es va realitzar seguiment setmanal telefònic a aquells menors en situació d’acolliment familiar en família extensa (13 menors) i seguiment periòdic dels menors amb els quals s’estava realitzant algun tipus d’intervenció, i també es va establir un canal de comunicació i coordinació amb els professionals de l’àmbit escolar per a donar suport a actuacions o gestions amb les famílies».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari