S'inaugura al Mucbe l'exposició «Terra d'ibers», un viatge de 2.500 anys als orígens de Benicarló

S'inaugura al Mucbe l'exposició «Terra d'ibers», un viatge de 2.500 anys als orígens de Benicarló
30/04/2021 -

Hui s’ha obert al públic l’exposició permanent «Terra d’Ibers», un dels projectes més ambiciosos del Mucbe dels últims anys que invita els visitants a viatjar 2.500 anys enrere fins a arribar als orígens de Benicarló. La mostra presenta la col·lecció dels fons arqueològics del museu i permet entendre una mica més com vivien els ibers, com s’organitzaven socialment, com comerciaven o quin era el paper de la dona en la societat.

Amb l’exposició, s’han ampliat i adaptat els continguts a objectius més pedagògics i a més s’ha millorat la circulació dels visitants i el recorregut de l’exposició, afavorint d’aquesta manera un circuit adaptat per a tots els públics. A més, s’ha millorat l’accessibilitat dels objectes exposats i la il·luminació de les peces.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha assegurat que «aquesta exposició suposa un pas endavant molt important en la trajectòria del museu». Miralles ha anat més enllà i ha afirmat que «juntament amb l’exposició que avui inaugurem, l’excavació del Mas de Fabra, la consolidació integral del Puig de la Nau i l’excavació a la Necròpolis del poblat ens situen al capdavant en la posada en valor del nostre patrimoni històric i arqueològic».

Miralles ha recordat que «aquesta exposició serà també un important reclam turístic per a Benicarló, tal com es recull en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat» a través de la qual s’ha cofinançat aquest projecte.

Per la seua part, el regidor de Cultura, Pedro Manchón, s’ha mostrat molt satisfet perquè ha assegurat que «l’exposició compta amb un pes arqueològic, qualitat plàstica i valor pedagògic per a sentir-nos ben orgullosos» i ha afirmat que «amb la inauguració d’aquesta exposició que ens obri l’apassionant univers dels ibers es tanca un cercle de dos anys d’intens treball que continua, perquè el projecte Terra d’Ibers encara té molt més a donar-nos».

Tant l’alcaldessa com el regidor de Cultura han agraït el treball de totes les persones que han fet possible aquesta mostra i han convidat la ciutadania de Benicarló i de la comarca a visitar l’exposició, que segons ha subratllat Miralles «s’ha de convertir en un dels grans atractius turístics de Benicarló».

Cal recordar que aquesta és una mostra cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari