UPCCA Benicarló, la lluita constant en favor de la prevenció i de l'oci saludable

Totes les oficines UPCCA de la Comunitat Valenciana celebren el Dia Mundial Sense Drogues amb una campanya per a visibilitzar el seu treball. L’Ajuntament de Benicarló compta amb una unitat que atén anualment una mitjana de 15 famílies i que el 2019 va fer més de 100 sessions formatives en els tres instituts.

26/06/2020 -

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Benicarló commemora avui el Dia Mundial Sense Drogues unint-se a la campanya conjunta que han preparat totes les UPCCA de la Comunitat Valenciana, la primera que organitzen aquestes unitats de forma conjunta per a visibilitzar la tasca que duen a terme en prevenció local i per a mostrar els recursos amb els quals compten.

La campanya consisteix en l’edició d’un vídeo que en el qual han participat totes les UPCCA on s’expliquen els treballs que realitzen aquestes unitats, tant de prevenció com de promoció de l’oci saludable així com de formació i d’assessorament individual i familiar.

En el cas de Benicarló, la UPCCA atén anualment una mitjana de 15 famílies que busquen orientació i informació en relació als seus fills i filles. D’aquestes 15 famílies, l’any 2019 es va fer un seguiment continuat a 7 famílies.

Paral·lelament, la UPCCA de Benicarló va fer l’any passat 110 sessions formatives i tallers als tres centres d’educació secundària (IES Ramón Cid, IES Joan Coromines i Col·legi La Salle) al voltant del consum de drogues i de conductes addictives com el joc patològic o les noves tecnologies.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, ha assenyalat que «les UPCCA són claus en la salut a nivell local i realitzen una tasca intensa i molt diversa en els àmbits educatiu, sanitari, social i comunitari». Gemma Cerdá ha destacat el treball no només de promoció de l’oci saludable i prevenció de conductes addictives sinó també de desenvolupament i coordinació de plans i estratègies de promoció de la salut comunitària».

Aquesta campanya de visibilització de les UPCCA de la Comunitat Valenciana té el suport del Servei de Gestió de Drogodependències i Altres Trastorns Addictius de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari