24 joves internacionals aspiren a alçar-se amb el premi del LIV Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega

Els candidats procedeixen de 12 nacionalitats i dues són de la Comunitat Valenciana

24 joves internacionals aspiren a alçar-se amb el premi del LIV Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega
17/08/2021 -

El compte arrere de l’inici del Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega de Benicàssim ja ha començat amb el tancament de la inscripció de concursants.

Com ha explicat el director del Certamen, José Manuel Morales, “24 joves, procedents de 12 nacionalitats diferents, concursaran en la LIV edició, una xifra que demostra el gran interés que suscita any rere any el certamen, sent ressenyable el nombre de candidatures rebudes en aquest any per les circumstàncies que estem vivint”.

Dels 24 candidats, destacar que dos són de la Comunitat Valenciana, Daniel Guerola Benito i Ausiàs Parejo, sent aquest últim, amb 15 anys d’edat, el més jove dels aspirants. La resta de participants procedeixen de Xile, Corea del Sud, Itàlia, Rússia, Síria, Països Baixos, el Japó, Bòsnia, Alemanya, l’Argentina i Ucraïna. “La procedència dels joves músics demostra el prestigi que té el certamen de guitarra més veterà de tota Europa, i és un orgull que Benicàssim puga tornar a gaudir d’aquest prestigiós festival que situa, una vegada més al nostre municipi, en el panorama de festivals internacionals, engrandint més si cap la nostra marca Benicàssim Ciutat de Festivals”.

El jurat de la present edició està presidit pel director d’orquestra, Manuel Gaduf. I pel que fa al desenvolupament del certamen, els dies 27 i 28 d’agost es durà a terme la fase de preselecció en la qual els concursants admesos interpretaran un repertori de lliure elecció que comprenga obres de diferents estils i en el qual, necessàriament, s’inclouran el “Estudio de velocidad” i “María” (Gavota) de Francisco Tárrega.

Els dies 30, 31 d’agost i 1 de setembre el Teatre Municipal acollirà les sessions del certamen i els músics seleccionats interpretaran obres lliurement triades, entre les quals inclouran, obligatòriament, el “Estudio Brillante de Alard” i una obra de lliure elecció de Francisco Tárrega. Després d’això, el jurat triarà als quatre concursants que passaran a la sessió final del 3 de setembre. Així mateix, els guitarristes que intervinguen en les sessions i no passen a la final, participaran en el concert del ‘Dia Tárrega’ (dijous previ a la Final) on interpretaran, principalment, xicotetes peces del Mestre Tárrega en un marc incomparable com el palauet municipal Vila Elisa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari