Activat el dispositiu de seguretat en el cementeri de Benicàssim

Activat el dispositiu de seguretat en el cementeri de Benicàssim
28/10/2020 -

L’Ajuntament de Benicàssim ha activat el dispositiu en el cementeri municipal davant la celebració de Tots els Sants. Dins del protocol establit amb la finalitat de garantir la seguretat i la prevenció en les visites al cementeri, el consistori va iniciar la setmana passada un pla especial de neteja i desinfecció del cementeri “i fins al pròxim 2 de novembre es realitzen de manera diària tasques contínues de desinfecció perquè les visites al cementeri dels veïns i veïnes de Benicàssim es realitzen amb totes les garanties de seguretat sanitària”, ha explicat la regidora responsable, Elena Llobell.

A més del pla especial de neteja i desinfecció, el cementeri ja compta amb tota la senyalística que indica el protocol establit així com el recorregut a seguir a l’interior del recinte. Quant al protocol, s’ha habilitat com a entrada al cementeri la porta antiga i com a eixida la porta nova, situada al costat del tanatori. A partir de demà dijous i fins al 2 de novembre, l’horari d’obertura de les instal·lacions serà de 8 a 18.30 hores de manera ininterrompuda, “amb l’objectiu d’evitar grans aglomeracions durant les hores centrals del dia festiu”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

En matèria de seguretat, hi haurà control d’aforament en accedir al recinte i a l’eixida i també es controlarà que es mantinga la distància de seguretat interpersonal a l’interior de les instal·lacions. Des de l’Ajuntament de Benicàssim recomanen romandre en el cementeri un màxim de 30 minuts i reduir les visites en grup. Així mateix, i amb l’objectiu posat a evitar aglomeracions, la tradicional missa de Tots els Sants se celebrarà l’1 de novembre a les 12.00 hores en el Nou Complex Parroquial.

Quant a les mesures d’higiene, es recorda l’ús obligatori de màscara, s’han instal·lat diferents punts amb gel hidroalcohòlic i es recomana l’ús de guants sobretot per a les labors de neteja, així com per a depositar els rams i utilitzar elements d’ús comú. Així mateix, els elements d’ús comú com les escales es desinfecten periòdicament i les papereres i contenidors romanen oberts per a evitar el contacte amb les mans. Respecte als lavabos, estaran tancats, excepte per causa justificada i en aquest cas els operaris s’encarreguen d’obrir i desinfectar després de cada ús.

Finalment, l’Ajuntament de Benicàssim ha millorat la mobilitat en l’accés a l’ampliació del cementeri municipal amb la instal·lació d’una rampa. La regidoria d’Obres i Serveis ha executat en les últimes setmanes una rampa accessible per a facilitar el pas a les persones amb mobilitat reduïda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari