Més de 100 activitats componen el programa de les Festes de Benicàssim

Del 15 al 24 de setembre, Benicàssim celebra les seues festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva

Més de 100 activitats componen el programa de les Festes de Benicàssim

Les festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva de Benicàssim inunden d’activitat la localitat. Del 15 al 24 de setembre, l’Ajuntament i les penyes i entitats festives de Benicàssim han organitzat un total de 125 actes amb actes tradicionals, però també novetats.

La regidora de Festes, Elena Llobell, ha destacat que “és una setmana de germanor, música i tradició que hem plantejat des d’un punt de vista en el qual el gaudi i la sostenibilitat social, ètica i mediambiental convisquen en harmonia”.

Així, enguany hi haurà novetats com la Carpa de la Marxa o la Carpa Jove, que tal com ha anunciat el consistori, complementaran les activitats diàries del programa de festes. Les orquestres i concerts, els actes taurins, la fira, exposicions, activitats infantils i els sopars i dinars populars són alguns dels actes més esperats pels veïns i veïnes i visitants.

Programa

Divendres 15 de setembre

Alguns dels actes més destacats:

18.00 h. Obertura del recinte firal de Benicàssim.

19:30h. Concentració de Representants d’altres ajuntaments, Festers, Festeres, Autoritats, Unió Musical Santa Cecília de Benicàssim a l’Ajuntament.

20:00h. Cercavila amb la presència de les Reines, Festeres, Festers i Autoritats. Eixida des de l’Ajuntament, desfilant pels carrers principals.

20:00h. DJ Set en el recinte firal a càrrec de les Casetes.

20:45h. Solemne acte de proclamació de la Reina, Festers i Festeres en la Plaça de les Corts Valencianes. Col·labora la Unió Musical Santa Cecília de Benicàssim, la Colla de Dolçainers i Tabaleters i l’Agrupació Folklòrica el Cremaller de Benicàssim. Ram pirotècnic en finalitzar l’acte.

00:00h. Actuació de l'”ORQUESTRA CENTAURE”, en el recinte firal.

Dissabte 16 de setembre

10:00h. Dia de la bicicleta “PACO SOLIVA”. Veuen amb la teua bici i casc per a participar en l’activitat. Eixida des del pàrquing del Clot.

12:00h. Visita comentada amb PACO POYATO a la seua exposició “Wish You Were Here”, en el Centre Cultural Melchor Zapata.

12:00h. a 14:00h. BENICÀSSIM REMEMBER FESTIVAL en el recinte firal a càrrec de les Casetes.

17:00h. a 11:30h. BENICÀSSIM REMEMBER FESTIVAL en el recinte firal a càrrec de les Casetes.

18:30h. Tancament infantil en el recinte taurí. Organitzat per l’Associació Cultural Taurina de Benicàssim.

20:00h. Concert especial per les festes en honor de Sant Tomàs de Villanueva, de la Unió Musical Santa Cecília de Benicàssim. En el Teatre Municipal. Entrada gratuïta fins a completar aforament.

21:00h. Concurs obert de pesca esportiva, festes patronals de Benicàssim, en commemoració d’XI Memorial “PETETE” (Luis Andrés Bellido Tárrega). A la platja Heliòpolis de Benicàssim. Organitzat per C.P.E. Els Canons, col·labora l’Ajuntament de Benicàssim.

00:00h. Actuació en el recinte firal de l'”ORQUESTRA LA QUINTA NOTA”, que ens delectarà amb el seu ampli repertori de cançons de sempre i els temes que més han sonat aquest estiu.

2:30h. DJ FESTIVAL en La Carpa de La Marxa.

Diumenge 17 de setembre

10:30h. Gran festa de l’aigua amb el tobogan aquàtic de 75 m, inflables aquàtics, jocs i música amb festa de l’espuma. L’activitat es desenvoluparà a l’entorn de l’Església de Sant Tomàs de Villanueva.

17:30h. Exhibició d’anelles i retallades a càrrec de la prestigiosa Ramaderia dels Germans Bellés, en el recinte taurí. Organitza l’Ajuntament de Benicàssim i l’Associació Cultural Taurina de Benicàssim. Col·labora Cellers i Destil·leries el Carmelitano.

20:00h. Tardeo en el recinte de festes. Patrocinat per “BUDDHA”.

22:30h. Vaques i bou embolat de la prestigiosa Ramaderia de Sr. Jaime Tárrega “Lucas”.

Dilluns 18 de setembre

19:00h. Teatre per a adults. Obra de teatre “Perras”. Una comèdia que critica el masclisme. Representació a càrrec de la companyia: O Stres de Quatre. En el Teatre Municipal. Entrada gratuïta fins a completar aforament.

21:00h. Sopar de pa i porta popular i, posteriorment, amenització musical a càrrec de la “ORQUESTRA TRIBAND”. En el recinte de festes.

Dimarts 19 de setembre

10:00h. Obertura del recinte firal de Benicàssim.

13:30h. Tancament i exhibició de bestiar boví a càrrec de la prestigiosa Ramaderia de Sr. Javier Tárrega “El Gallo”, en el recinte taurí.

14:30h. Dinar monumental, on es realitzarà la tradicional “fideuà popular” en el recinte de festes.

17:00h. Cercavila des de la Plaça Els Dolors fins al recinte de festes amb la participació de la xaranga “BANANA BOOM” i la presència de la Reina de les festes, Festers i Festeres.

17:30h. Desafiament taurí de les prestigioses Ramaderies de Da. Laura Parejo i Sr. Ivan Meseguer, en el recinte taurí.

18:00h. Actuacions musicals en el recinte firal a càrrec de les Casetes.

18:30h. Berenar-Sopar de “Pa i Porta” per als socis de La Garrofera en la Plaça dels Oliveres i, posteriorment, ball.

20:30h. Inauguració de l’exposició fotogràfica “Homenatge i tradició a la festa taurina de Benicàssim”. Organitzat per l’Associació de Mestresses de casa Santa Águeda de Benicàssim. Local Carrer dels Dolors (Seu).

23:00h. Vaques i bou embolat de la prestigiosa Ramaderia de “Bous La Ribera”.

Dimecres 20 de setembre

13:30h. Tancament i exhibició de bestiar boví a càrrec de la prestigiosa Ramaderia Sr. Jaime Tárrega “Lucas”, en el recinte taurí.

17:00h. Cercavila des de la Plaça Els Dolors fins al recinte de festes amb la participació de la xaranga “BANANA BOOM” i la presència de la Reina de les festes, Festers i Festeres.

17:30h. Desafiament taurí de les prestigioses Ramaderies de Sr. Javier Tárrega “El Gallo” i “La Espuela”, en el recinte taurí.

21:00h. Sopar de pa i porta popular i, posteriorment, karaoke a càrrec de “DISC ZOOM”. Tria la teua cançó preferida i apunta’t! Recinte firal.

Dijous 21 de setembre

10:00h. Obertura del recinte firal de Benicàssim.

13:30h. Tancament i exhibició de bestiar boví a càrrec de la prestigiosa Ramaderia Sr. Jaime Tárrega “Lucas”, en el recinte taurí.

17:00h. Cercavila des de la Plaça Els Dolors fins al recinte de festes amb la participació de la xaranga “BANANA BOOM” i la presència de la Reina de les festes, Festers i Festeres.

17h a 20h. Exposició de pintura de Salomé Sánchez Bernal a la Sala Escena.

17:30h. Desafiament taurí de les prestigioses Ramaderies de Germans Bellés i Sr. Jaime Pertegáz, en el recinte taurí.

18:00h. Actuacions musicals en el recinte firal a càrrec de les Casetes.

18:00h. Recepció oficial per part de l’alcaldessa a l’Ajuntament del “Gruppo Folkloristico Pavullese” de Pavullo nel Frignano de la regió italiana d’Emilia Romagna. Amb motiu de l’intercanvi cultural amb l'”Agrupació Folklòrica el Cremaller”.

18:00h. Cercavila infantil de disfresses, que transcorrerà des del pont de ferro fins a la Plaça de les Corts Valencianes, on podrem practicar Zumba Kids, ball en família de la mà del gimnàs “Beni Sport”. Per a reposar forces, aquells xiquets que vagen disfressats tindran berenar gratis.

22:30h. Vaques i bou embolat de la prestigiosa Ramaderia de Sr. Javier Tárrega “El Gallo”.

00:00h. Actuació estel·lar del Musical Hollywood, Clàssics del Cinema, en el recinte firal.

2:30h. REGGAETON OLD SCHOOL en La Carpa de La Marxa.

Divendres 22 de setembre

11:30h. Cercavila des de la Plaça Els Dolors fins a l’Església de Sant Tomàs de Villanueva amb la participació de la Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim i la presència de la Reina de les festes, Festers, Festeres, Autoritats i representants de la ciutat agermanada d’Évian Els Bains.

12:00h. Solemne Missa en honor a Sant Tomàs de Villanueva i processó pels principals carrers del municipi. A continuació, traca en la Plaça Els Dolors.

20:00h. Desfilada pels principals carrers del municipi del “Gruppo Folkloristico Pavullese” de Pavullo nel Frignano de la regió italiana d’Emilia Romagna.

23:00h. Cercavila de disfresses que transcorrerà des de la Plaça de les Corts Valencianes fins al recinte de festes. Acompanyats de la xaranga “BANANA BOOM”.

00:00h. Ball de disfresses en el recinte de festes, amenitzat amb l’actuació de l'”ORQUESTRA TITANIC”.

2:30h. MACROFESTIVAL ELECTROLATINO en La Carpa de La Marxa.

Dissabte 23 de setembre, “Dia de les Penyes”

10:00h. Concentració de les Penyes en La Carpa del Gallimarsot, amb esmorzar de “Pa i Porta”.

10:30h. Cercavila de les Penyes pels carrers del municipi acompanyades per la xaranga “BANANA BOOM”.

12:00h. Espectacle del Gran Premi amb jocs d’habilitat, resistència i enginy, amb els caps de bestiar de la Ramaderia “L’Esperó”. Participació de les Penyes del municipi. En el recinte taurí.

12:00h. Vermut amb concert de música en directe, en el recinte firal a càrrec de les Casetes.

14:30h. Dinar monumental de germanor per a les Penyes en La Carpa de La Marxa.

16:00h. Concert de música en directe, en el recinte firal a càrrec de les Casetes.

16:30h. Gran varietat d’activitats de destresa a càrrec de les Penyes. En La Carpa de La Marxa.

17:00h. Cercavila des de la Plaça dels Dolors fins al recinte de festes amb la participació de la “Colla de Dolçainers i Tabaleters” de Benicàssim i la presència de la Reina de les festes, Festers i Festeres.

17:30h. Exhibició de bestiar boví de la prestigiosa Ramaderia Alba Atenea. A continuació, desencaixonada d’un vedell de la mateixa ramaderia amb el ferro de Sr. José Arriazu. Organitza l’Associació Cultural Taurina de Benicàssim.

18:00h. “PAGUIFEST” DJ Set, en el recinte firal a càrrec de les Casetes.

19:00h. XL Trobada Folklòrica Festes Sant Tomàs de Villanueva amb la participació del “Gruppo Folkloristico Pavullese” de Pavullo nel Frignano de la regió italiana d’Emilia Romagna i l'”Agrupació Folklòrica el Cremaller” de Benicàssim en el Teatre Municipal. Entrada gratuïta fins a completar aforament.

22:00h. Actuació del grup “KASPAROV” al carrer del Clot a càrrec d’Entremaliadura.

22:00h. Actuació del grup “ANIMALS MORTS” en la plaça de L’Estació a càrrec del Corb.

23:00h. Vaques de la prestigiosa Ramaderia Alba Atenea. A continuació, embolada del vedell exhibit a la vesprada. Organitza l’Associació Cultural Taurina de Benicàssim. Recinte taurí.

23:00h. Actuació del grup “SONIA Y SUS SECUACES” al Carrer Barberà i Ceprià a càrrec de La Bandida.

00:00h. Actuació de l'”ORQUESTRA LA MÀXIMA”. Recinte firal.

2:30h. MACROFESTIVAL FESTA MOM en La Carpa de La Marxa.

Diumenge 24 de setembre

13:30h. Dinar en homenatge als nostres majors de 80 anys, en el Poliesportiu Municipal.

13:30h. Tancament i exhibició de bestiar boví a càrrec de la prestigiosa Ramaderia de Sr. Javier Tárrega “El Gallo”, en el recinte taurí.

17:00h. Cercavila des de la plaça dels Dolores fins al recinte de festes amb la participació de la Unió Musical Santa Cecília de Benicàssim i la presència de la Reina de les festes, Festers i Festeres.

17:30h. Desafiament taurí de les prestigioses Ramaderies de Sr. Alberto Garrido i Sr. Jaime Tárrega “Lucas”, en el recinte taurí.

18:00h. Actuacions musicals en el recinte firal a càrrec de les Casetes.

20:30h. Correfocs per “Els Deus del Foc”, des de la plaça de l’Estació fins a la platja de Torre Sant Vicent. Seguidament, tret del Castell de Focs Aquàtic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari