Benicàssim reuneix el sector turístic per a analitzar la situació actual i els reptes i oportunitats

Benicàssim reuneix el sector turístic per a analitzar la situació actual i els reptes i oportunitats
14/10/2020 -

Després de la temporada estival i el pont d’octubre toca fer balanç d’aquest estiu tan atípic i els reptes i oportunitats als quals s’enfronta el sector turístic de Benicàssim. Aquests temes han centrat la sessió de treball celebrada aquest matí a la sala de reunions de la Casa de la Cultura del municipi i en el qual han participat empreses i entitats relacionades amb el turisme a Benicàssim i que compten amb el distintiu Sicted (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació).

“Tots vosaltres sou protagonistes del desenvolupament turístic de Benicàssim”, ha comentat l’edil responsable de l’àrea, Cristina Fernández, que ha sigut l’encarregada d’obrir la trobada. La regidora ha dit que “en l’actual context d’incertesa, a més de les actuacions a curt termini que les administracions públiques i les empreses estan duent a terme amb el propòsit principal de mantindre l’activitat turística, és imprescindible, per a garantir la sostenibilitat del sector i el posicionament de Benicàssim com a destinació turística, abordar línies de treball que contribuïsquen a preparar a les empreses i a la destinació per al nou escenari que aquesta situació de crisi està generant”.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Benicàssim, en el marc del seu procés de transformació com a Destinació Turística Intel·ligent, està elaborant un Pla de Recuperació i Dinamització del Turisme en el municipi que constituirà el full de ruta per a abordar la reactivació de l’activitat turística i la seua adequació al nou escenari que s’albira. “El resultat d’aquesta sessió de treball serà fonamental per a poder avançar en la implementació d’aquest Pla de Recuperació i Dinamització que contribuïsca a impulsar la indústria turística a Benicàssim”, ha afegit Cristina Fernández.

Així, durant més de dues hores, els assistents han analitzat la situació produïda per la crisi derivada de la propagació del Covid-19 i han compartit les seues pròpies experiències i impressions sobre els efectes produïts en el turisme. L’adaptació dels locals a les normes higiènic sanitàries, la diversificació dels productes, serveis i la clientela, així com l’ús de canals digitals per a la venda de productes i serveis són algunes de les accions que han realitzat les empreses en els últims mesos per a la seua adaptació a la nova realitat. El turisme de proximitat, les estades de pocs dies i la preferència per destinacions segures també han sigut canvis que s’han produït en el turisme i que han compartit els participants a la sessió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari