Balanç positiu en el control de l'aforament a les platges de Benicàssim

Balanç positiu en el control de l'aforament a les platges de Benicàssim
14/08/2020 -

L’amplitud de les platges de Benicàssim permet el compliment de les mesures de distanciament social i control de l’aforament establit. Així ho revela les dades registrades pel dron amb intel·ligència artificial amb el qual compta el dispositiu de seguretat a les platges del municipi capaç de detectar l’excés d’aforament o incompliment del distanciament social. En aquest sentit, durant les primeres setmanes del mes d’agost l’aforament en les cinc platges de Benicàssim no ha aconseguit el 50% de la seua capacitat total. Destaca també que els usuaris es distribueixen al llarg de les cinc platges, amb el que no es registren grans aglomeracions en zones concretes.

El dron efectua vols diaris sobre el litoral de la localitat, al matí i a la vesprada, i les dades extretes informen que els pics de major ocupació es registren a les 12.30 hores durant el cap de setmana. Concretament, el diumenge 9 d’agost a la platja Almadrava es va registrar el percentatge major d’aforament, un 46,7%, i com explica l’edil de Seguretat, Javier Alonso, “això es deu a la capacitat de càrrega d’aquesta platja, menor a unes altres, ja que si ho comparem amb la platja Heliòpolis, aquesta registra més comptatge de gent però la seua extensió és molt major”. Seguint amb la platja Heliòpolis, es diferencia a la resta del litoral, ja que el registre de major ocupació es dona a les vesprades.

Amb les dades obtingudes, Javier Alonso confirma que les platges de Benicàssim “són prou àmplies i permeten congregar a un bon nombre de persones respectant la distància de seguretat establida”. En aquest sentit, i de cara al cap de setmana del 15 d’agost, festiu a nivell nacional, l’edil recorda a veïns i visitants les recomanacions perquè l’estada a la platja siga la més segura, com mantenir distàncies d’1,5 a 2 metres, usar els passos habilitats d’entrada i eixida de la platja o col·locar les ombrel·les a 4 metres de distància entre els eixos. Així mateix, el servei de salvament i socorrisme es manté actiu d’11 a 20 hores, als quals se’ls uneix els informadors turístics “que ajuden a fer respectar la normativa sanitària, garantint un accés segur a les platges” indica Alonso.

A més, per part de la Guàrdia Civil i Policia Local també es realitzen controls diaris quant al compliment de l’ús de mascareta, en espais que congreguen a un bon número de gent, com el passeig marítim.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha afegit que “s’està realitzant un gran esforç per a garantir la seguretat en el litoral i des del consistori apel·lem a la responsabilitat tant individual com col·lectiva per a complir amb les normes establides i aconseguir amb això continuar gaudint amb totes les garanties del nostre major reclam turístic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari