Benicarló posa en marxa el projecte 'Kimberlé' per a fomentar la igualtat i evitar les discriminacions

Benicarló posa en marxa el projecte 'Kimberlé' per a fomentar la igualtat i evitar les discriminacions
13/05/2022 -

La Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives ha posat en marxa el projecte ‘Kimberlé, Escola d’Empoderament Col·lectiu’, una iniciativa que pretén promoure la igualtat de tracte, la no discriminació i la prevenció dels delictes d’odi atenent a diferents causes de discriminació: sexe, lgtbi, religió, ètnia, origen o discapacitat, entre d’altres.

La regidora de l’Àrea, Gemma Cerdà, ha constatat que «en els últims temps hem detectat la necessitat d’ampliar la lluita contra les desigualtats i, a més, hem vist la importància de centrar les intervencions a través de la interseccionalitat», un concepte que aposta per l’estudi de la societat en funció dels privilegis o opressions de les diferents categories socials de les persones (sexe, edat, raça, origen, sexualitat, nivell d’estudis, etc.)

La regidora ha justificat el nom del projecte, ‘Kimberlé, Escola d’Empoderament Col·lectiu’ en el sentit que «parla de l’escola, com a lloc d’aprenentatge; d’empoderament, com un procés de canvi personal; i de col·lectiu, en el sentit de compartir objectius amb altres persones».

«El que pretenem amb aquest nou programa és planificar estratègies d’actuació encaminades per avançar cap a la igualtat i fomentar espais de coordinació i treball en xarxa i sensibilitzar al voltant de la interseccionalitat com a motor de canvi i de transformació».

Programació diversa

Baix el paraigua de Kimberlé s’aglutinarà al llarg de l’any una intensa programació que es dividirà en tres períodes (de gener a març, d’abril a juny i de setembre a desembre).

Aquest mes de maig començarà la programació de primavera, que inclou activitats obertes a tota la ciutadania i d’altres pensades específicament per a col·lectius concrets.

Així, hi haurà tallers d’empoderament per a dones, tallers de formació al voltant de la disfàgia (dificultats de deglució) i de mobilitat en persones dependents, grups de conversa per a dones estrangeres i per a persones ucraïneses, activitats terapèutiques com una passejada de gossos.

Paral·lelament, hi haurà la tradicional Trobada d’Esport i Convivència (19 de maig), l’espectacle de dansa «Pols», a càrrec de Pepa Cases, l’obra de teatre «Ourtown, nuestra ciudad», amb el grup de teatre d’Afanies, o la presentació de la plataforma «I jo també», per a millorar l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat. La programació conclourà amb l’espectacle de teatre «La cuina», a càrrec del Taller de dones empoderades.

Qui és Kimberlé?

Kimberlé Crenshaw és una jurista afroamericana especialitzada en la investigació de sobre temàtiques de raça i gènere. És coneguda a nivell internacional per haver encunyat, el 1989, el terme interseccionalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari