Benicàssim obri el termini per a sol·licitar les ajudes del Pla Resistir

Benicàssim obri el termini per a sol·licitar les ajudes del Pla Resistir
08/04/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim obri el termini per a presentar les sol·licituds per a les ajudes Parèntesis, contemplades dins del Pla Resistir, dirigides a autònoms i microempreses l’activitat de les quals s’ha vist afectada per la pandèmia provocada per la Covid-19. Aquestes ajudes són finançades per Generalitat Valenciana, Diputació de Castelló i l’Ajuntament, i la quantia total que disposa Benicàssim per a aquest pla d’ajudes ascendeix a 917.355 euros. Una quantitat que se sumarà als 2 milions d’euros destinats al segon Pla Reactiva Benicàssim i, amb la suma de tots dos paquets d’ajudes, a Benicàssim es dirigiran 3 milions d’euros al teixit empresarial del municipi, el mateix import que l’any passat.

L’extracte de l’acord de la Junta de Govern Local de l’Ajuntament pel qual es van aprovar les bases s’ha publicat hui, dijous 8 d’abril, en el Butlletí Oficial de la Província, donant inici demà divendres 9 d’abril el termini per a presentar les sol·licituds, el qual es prolongarà fins al pròxim 28 d’abril.

Durant aquests 20 dies naturals, els interessats hauran de presentar les sol·licituds en el registre electrònic de l’Ajuntament de Benicàssim i l’imprés de sol·licitud estarà disponible en la seu electrònica en la web municipal (www.ayto.benicassim.es), en l’apartat destinat a aquestes ajudes (http://ayto.benicassim.es/ayuntamiento/es/1840/plan-resistir-ayudas-ayudas-parentesis). En aquest mateix espai web estarà disponible la informació i documentació de la convocatòria i s’habilitarà l’accés a la seu electrònica per a formular la sol·licitud. Per a sol·licitar les subvencions, els possibles beneficiaris hauran d’haver iniciat la seua activitat abans de la publicació de les bases en el BOP. Aquestes ajudes estan dirigides a cobrir les despeses corrents de l’activitat executada des d’abril de 2020 i són compatibles amb qualsevol altra ajuda convocada amb la mateixa finalitat.

La quantia màxima de la subvenció serà de fins a 2.000 euros, per a autònoms i petites empreses de fins a 10 treballadors de l’hostaleria, restauració, oci, allotjament, o cultura, entre altres sectors econòmics. També es podrà subvencionar amb un màxim de 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social amb data de 31 de desembre de 2020. Per tots els conceptes la quantia màxima serà de 4.000 euros, o quantia proporcional en cas d’esgotar-se el crèdit disponible per les sol·licituds presentades. En cas de no esgotar-se el crèdit, s’obrirà un nou termini per a presentar més factures i justificants de pagament per als beneficiaris d’aquesta ajuda i incrementar la quantia a rebre.

Per a resoldre les qüestions que puguen sorgir a l’hora de presentar la documentació, i amb l’objectiu posat a orientar i ajudar a la ciutadania i col·laborar amb les empreses locals, l’Ajuntament de Benicàssim ha posat en marxa l’Oficina Reactiva, un punt d’atenció directa per a tots els interessats i interessades a accedir a les ajudes, tant les del Pla Resistir com les que reeditarà el consistori en l’àmbit municipal, el Pla Reactiva Benicàssim II, totes elles amb la fi posada a mitigar els efectes negatius de la crisi sanitària, social i econòmica per la pandèmia de la Covid-19.
L’anomenada Oficina Reactiva es troba en la planta baixa de la casa consistorial i el personal treballa per a agilitar els tràmits a l’hora de sol·licitar les ajudes que hi ha actives i les que es puguen activar “amb l’objectiu de reimpulsar l’activitat econòmica com més prompte millor a Benicàssim”, indica l’alcaldessa, Susana Marqués.
L’atenció presencial és de dilluns a divendres en horari de 9.00 a 14.00 hores amb cita prèvia. Per via telefònica, es pot contactar amb el personal de l’Oficina Reactiva a través dels números 964300962 (extensions 243 i 294), 628877465 i 686226268. També s’ha habilitat el correu electrònic reactiva@benicassim.org.

Quant a les ajudes del Pla Reactiva, l’Ajuntament de Benicàssim ha destinat dos milions d’euros a la segona edició “perquè amb recursos propis tots els autònoms i empreses que hagen tingut pèrdues en 2020 puguen resistir per a subsistir”, afig Susana Marqués. El teixit empresarial podrà acollir-se a aquestes ajudes mitjançant unes bases que s’aprovaran pròximament i, igual que l’any passat, seran compatibles amb les ajudes d’altres administracions “i més àmplies que les del Pla Resistir, perquè no exclou a cap activitat”, ha finalitzat l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari