Benicàssim activa les ajudes del Pla Resistir

El termini de presentació de sol·licituds s’obrirà una vegada es publiquen les bases en el Butlletí Oficial de la Província

Benicàssim activa les ajudes del Pla Resistir
29/03/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim ha aprovat aquest matí per Junta de Govern Local les bases reguladores per a la concessió de les ajudes del Pla Resistir, finançades per Generalitat Valenciana, Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Benicàssim. La quantia màxima de la subvenció serà de fins a 2.000 euros, per a autònoms i petites empreses de fins a 10 treballadors de l’hostaleria, restauració, oci, allotjament, o cultura, entre altres sectors econòmics. També es podrà subvencionar amb un màxim de 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social amb data de 31 de desembre de 2020.

Per tots els conceptes la quantia màxima serà de 4.000 euros, o quantia proporcional en cas d’esgotar-se el crèdit disponible per les sol·licituds presentades. La quantia total que disposa Benicàssim per a aquest pla d’ajudes ascendeix a 917.355 euros. Una quantitat que se sumarà als 2 milions d’euros destinats al segon Pla Reactiva Benicàssim i, amb la suma de tots dos paquets d’ajudes, a Benicàssim es dirigiran 3 milions d’euros al teixit empresarial del municipi, el mateix import que l’any passat.

El termini de presentació de sol·licituds per al Pla Resistir serà de 20 dies naturals a partir de l’endemà a la seua publicació en extracte en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). Com ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Vanessa Batalla, “Les sol·licituds es presentaran en el registre electrònic de l’Ajuntament de Benicàssim i l’imprés de sol·licitud estarà disponible en la seu electrònica en la web municipal (www.benicassim.es)”.

En aquest mateix espai web estarà disponible la informació i documentació de la convocatòria i s’habilitarà l’accés a la seu electrònica per a formular la sol·licitud. Per a sol·licitar les subvencions, els possibles beneficiaris hauran d’haver iniciat la seua activitat abans de la publicació de les bases en el BOP. Aquestes ajudes estan dirigides a cobrir les despeses corrents de l’activitat realitzada des d’abril de 2020 i són compatibles amb qualsevol altra ajuda convocada amb la mateixa finalitat.

Amb l’objectiu posat a orientar i ajudar a la ciutadania i col·laborar amb les empreses locals, l’Ajuntament de Benicàssim ha posat en marxa l’Oficina Reactiva, un punt d’atenció directa per a tots els interessats i interessades a accedir a les ajudes, tant les del Pla Resistir com les que reeditarà el consistori a nivell municipal, el Pla Reactiva Benicàssim II, totes elles amb la fi posada a mitigar els efectes negatius de la crisi sanitària, social i econòmica per la pandèmia de la Covid-19. L’anomenada Oficina Reactiva es troba en la planta baixa de la casa consistorial i el personal treballa per a agilitar els tràmits a l’hora de sol·licitar les ajudes que hi ha actives i les que es puguen activar “amb l’objectiu de reimpulsar l’activitat econòmica com més prompte millor a Benicàssim”, indica l’alcaldessa, Susana Marqués.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Benicàssim ha destinat dos milions d’euros a la segona edició del Pla Reactiva “perquè amb recursos propis els autònoms i empreses puguen resistir per a subsistir”, afig Marqués. El teixit empresarial podrà acollir-se a aquestes ajudes mitjançant unes bases que s’aprovaran en les pròximes setmanes i, igual que l’any passat, seran compatibles amb les ajudes d’altres administracions “i més àmplies que les del Pla Resistir, perquè no exclou a cap activitat”, ha finalitzat l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari