Benicàssim actua a les urbanitzacions de muntanya per a la prevenció d'incendis forestals

Benicàssim actua a les urbanitzacions de muntanya per a la prevenció d'incendis forestals
26/01/2021 -

Benicàssim ha représ el pla d’accions de mitigació per a la prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions de muntanya. Una brigada de mitigació del Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha començat aquesta setmana els treballs de desbrossament selectiu de la vegetació a la urbanització La Parreta.

La regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, ha explicat que les actuacions que s’inicien ara “se sumen a les que es van realitzar el mes de desembre passat en el Barranc de la Parreta i totes elles són una continuació al projecte de prevenció d’incendis forestals iniciat en el 2019”. La regidora ha visitat aquest matí els treballs amb l’alcaldessa, Susana Marqués, i el tècnic de l’àrea de Medi Ambient, Jesús Albuixech. Els treballs tenen l’objectiu de mitigar el risc d’incendis, mitjançant tractament de la vegetació en zones d’interfície urbana–forestal a les urbanitzacions de muntanya, “zones que estan entre habitatges i envoltats de bosc o zones forestals i per això cal prevaldre la seguretat”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

La brigada de mitigació estarà treballant fins a finals de febrer i l’objectiu de les actuacions projectades és la reducció de la continuïtat vertical i horitzontal de la vegetació perimetral a nuclis d’habitatges, a l’efecte de crear una franja de menor combustibilitat que reduïsca l’impacte d’un eventual incendi forestal sobre els habitatges o vials d’accés. “El desbrossament selectiu de la vegetació es realitza prevalent les espècies d’especial interés botànic, com pot ser el margalló (chamaerops humilis)” ha incidit Elena Llobell. L’actuació també inclou la neteja d’aquells residus urbans que puguen aparéixer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari